ugglaniadran

Många bloggläsare

Publicerad 2011-09-20 19:09:26 i Allmänt

Trots att det inte är så många kommentarer så blev jag väldigt glad när jag läste statistiken över de 30 senaste dagarna, den är i topp!! Så det är många som sitter i sina (små) stugor och smygläser, känns bra att veta!

Ingen julskinka i år

Publicerad 2011-09-20 18:56:17 i Allmänt

Ser att Max räknar med att öppna sin restaurang i början av december vilket innebär att jag inte behöver ha julskinka i år eller kanske både och? Gott ska det i alla fall bli.

Skrotmaskin

Publicerad 2011-09-20 17:58:00 i Allmänt

Var ute på min dagliga promenad när jag började närma mig en grupp människor, äldre skolbarn och deras lärare. Det var i närheten av Bruketbadet och de stod vända från sjön och pekade in mot skogen. Blev allt lite nyfiken och när jag kom ännu närmare så såg jag att det var den hemska skrotmaskinen och dess tillika hemska område som hade fått denna skara att reagera, vilket är helt förståeligt! Varför görs det inget åt detta, har vi blivit helt förblindade, ser vi inte den här hemska skrotmaskinen längre eller har vi slutat att bry oss och skiter i det hela. Denna jobbarmaskin är en skamfläck för vårt område, vem vet vad den står och läcker ut för giftigheter! Vem/vilka kan ta hand om det här, vägföreningen eller är det kommunen? Stackars den fastighetsägare som bor precis ovanför och måste leva med den utsikten.

1000 meter konst i Huddinge

Publicerad 2011-09-20 11:50:25 i Allmänt

Jag jobbar inte på kommunen och jag är inte en utställare men jag vill ändå göra reklam för den trevliga konstutställningen 1000 meter konst som går av stapeln nu på lördag mellan klockan 11 till 15. Det är ett mycket trevligt sätt att få se olika typer av konst från både amatörer och yrkesverksamma konstnärer, det är också mycket annat som händer runt omkring och man träffar alltid på vänner, grannar och arbetskamrater. Jag har besökt denna festlighet så gott som varje år förutom för en sex, sju år sedan då regnet absolut vräkte ner och i år är jag självklart där igen då jag har en favoritutställare som jag alltid handlar något ifrån.

Igelkottar

Publicerad 2011-09-20 11:32:18 i Allmänt

Såg ett trevligt program på TV härom veckan. Det handlade bland annat om Igelkottar och hur man kan bygga ett litet hus i trädgården till dessa små djur. De hade placerat en kamera inne i det lilla huset så man fick följa hur  Igelkotten betedde sig när den kom in i huset, väldigt intressant! Detta fick mig att fundera på var våra Igelkottar i Ådran har tagit vägen. Det har aldrig funnits många "kottar" under min tid här ute men för en 20 år sedan så såg man i alla fall några (eller var det kanske samma varje gång) kottar varje sommar. Förra året var det också ett inlägg här på bloggen om en liten "kotte" som döptes till Kotten och som höll till vid Himmelsvägen. Hur gick det med den och varför har vi inte längre några Igelkottar? Har de fått för många fienden såsom räv, katt, trafik och kanske olika bekämpningsmedel i våra trädgårdar, är det någon som vet?

Busskurer

Publicerad 2011-09-12 16:08:54 i Allmänt

Ett tips till vår vägförening, åk och titta på de fina busskurerna som finns i Gladö Kvarn, med all sannolikhet ditsatta av Gladö Vägförening. Något för Er att ta till er nu när hösten är på intågande och nederbörden ökar i form av regn, blötsnö och snö, men inte bara därför utan också för att det ser väldigt trevligt och engagerande ut, som att man är stolt över sitt område och vill att det ska se välvårdat ut samt att de boende ska få skydd från vädrets makter när de väntar på bussen.

Kossorna vid Ekedal

Publicerad 2011-09-09 11:01:35 i Allmänt

Kan tänka mig att de flesta liksom jag hade ett leende på läpparna när Ni läste den trevliga artikeln i Mitt i Huddinge om de tre korna Highland Cattle. Det var kul att få lite information om dessa ståtliga djur och att de aktiva och lite busiga Bävrarna lever och frodas i vårt område!

Varje säsong har sina motiv

Publicerad 2011-09-08 14:46:56 i Allmänt

Och just nu är det djur överallt på det stora möbelvaruhuset. Vi har fått ugglor på hjärnan.......De är de absolut mest populära motiven säger formgivaren Helen Musselwhite om de färgglada och kloka ugglorna i serien Solmyra. Det här visste jag ju redan, att jag är färgglad och klok, men det är alltid roligt att få det bekräftat. Ho Ho!

Mörkret lägger sig som ett täcke

Publicerad 2011-09-06 14:27:01 i Allmänt

Oftast tycker jag att mörkret kommer smygande men i år känns det som om det kom på en gång. Helt plötsligt så är det MÖRKT ja till och med kolsvart redan klockan 21! Bara att försöka programmera om sig så att man nu börjar att njuta av mörkret i stället för ljuset.

söndagsmiddag

Publicerad 2011-09-05 13:21:01 i Allmänt

I går, en strålande sensommarsöndag, blev det elavbrott IGEN! Efter någon timme så började säkert paniken sprida sig i många hem, det var dags för söndagsmiddag och fortfarande elavbrott! Kan inte påstå att det var kö men det var mycket biltrafik runt femsnåret och alla körde ut ur Ådran. De närmaste snabbmatskedjorna måste ha gnuggat händerna över alla hungriga Ådrabor, kanske är de i maskopi med elbolaget? Själv tog jag det lugnt men blev påmind flera gånger om hur mycket man är beroende av elen.........kanske en kopp kaffe? nej för tusan det går inte, kanske en snabbdusch efter trädgårdsarbetet? nej det går inte heller, ja men då kokar jag upp några ägg, nej det gick inte heller. Något kallt att dricka fanns förståss i kylskåpet, så det blev några glas och grönsaker till middag, inte dumt det heller. Såg fram emot att tända alla stearinljus och värmeljus som en familjemedlem bunkrat upp från IKEA men så blev det inte eftersom elen slogs på innan det hade börjat mörkna, men jag är inte orolig det kommer flera chanser, det är jag säker på!

skakande hus

Publicerad 2011-09-01 11:07:00 i Allmänt

Vad var det som hände några minuter efter fem i går eftermiddag? Stor smäll så att hela huset skakade.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela