ugglaniadran

Städdag 17 oktober

Publicerad 2009-10-14 19:46:25 i Allmänt

Nu är det snart dags för premiär, första höststädningen kickar igång om några dagar. Även om temat inte är det roligaste så hoppas jag att vi blir många som struntar i melodikrysset på lördag och hjälper till att rensa slyr. Det är ett bra initiativ och kan vi ha 2 välbesökta städdagar om året så ger det oss alla ett trevligare och finare område att bo och vistas i. Hatten av till Er som jobbar bakom kulisserna med mat och dryck, det är mycket att organisera och beräkna.

Grannsamverkan

Publicerad 2009-10-14 19:32:38 i Allmänt

Nu har skyltarna suttit uppe en längre tid men jag vet fortfarande inte hur det här fungerar. Det finns ingen information på anslagstavlorna eller på hemsidan. Behöver jag kontakta någon och i så fall vem eller blir jag kontaktad och i så fall av vem? Kommer det att finnas ett speciellt telefonnummer som man ringer om man har något att anmäla, det finns många frågor och jag har ingen aning om vem jag ska vända mig till. Jag har hört att skyltarna inte får sättas upp förrän hela organisationen är igång så antingen är det falsk marknadsföring (vi har skyltar uppsatta men inget mer) eller annars har jag lyckats med att inte erhålla den viktiga informationen. Ni som vet, upplys oss andra så att vi snabbt får igång en aktiv grannsamverkan nu när mörkret smyger sig på.

Vilka regler är det som gäller?

Publicerad 2009-10-14 18:42:50 i Allmänt

Den frågan kan man inte låta bli att ställa sig när man läser senaste Mitt i Huddinge. HusmanHagberg har en annons där dom säljer Ådran-Påkostad nyproduktion med högsta standard i lantlig miljö. Läser man vidare så får man reda på att drömboendet är totalt 92 kvm, 5 rok, 2 badrum fördelat på huvudbyggnad och gäststuga. Friggebod med indraget vatten och el. Har jag missat något? Vi är flera i området som bor i sina små 55or och skulle bli överlyckliga att få bygga lite större, bara ett till rum eller kanske en större välkomnande hall, helt enkelt bara lite, lite större tack. Efter den här annonsen vill jag veta vilka byggregler som gäller, är det kanske olika regler för olika personer? Håll med om att det är något som inte stämmer. Adressen till detta hus är förresten Himmelsvägen 23.

Snö!

Publicerad 2009-10-14 16:51:59 i Allmänt

I morse klockan 08:10 började det att snöa! Samtidigt sken solen och det var verkligen vackert!

Vilken aktivitet

Publicerad 2009-10-13 17:11:54 i Allmänt

De senaste veckorna har det varit full aktivitet på kommentarerna. Det mesta har handlat om vägföreningen och vad som (inte) händer, hur fungerar det tex. med offerter, är vissa i föreningen delägare i företag som fått jobb, vilka ska sköta väghållningen under vintern, dåliga vägar OCH varför har inget gjorts tidigare gällande slyröjningen OCH varför ska vi medlemmar göra detta under kommande städdag. Det är många funderingar, rykten och frågor. Ådran blir mer och mer ett permanentboende, många unga flyttar hit som har en livsstil där internet används dagligen, till och med vi äldre skaffar datorer och ger oss ut i cyberspace, vi ställer frågor och vill ha svar nu. Jag tror att ett enda möte, dvs. årsmötet som vägföreningen anordnar inte räcker längre, det måste öppnas en ny dialog mellan föreningen och medlemmarna, därför hoppas jag, och förmodligen fler än jag, att vägföreningen kommer att vara mycket aktiv på sin hemsida. Informera och uppdatera oss om vilka arbeten som kommer att uföras och vilka som har gjorts, kostnader och gärna vilka regler som gäller för tex. tung trafik på våra vägar. Det är år 2009 och dags för vägföreningen att vidga vyerna, använda sig av nya arbetssätt och tankebanor, på det sättet tystas rykten och skitsnack (ett ord som använts på kommentarerna).

Årets älgjakt

Publicerad 2009-10-12 20:30:23 i Allmänt

Inom Huddinge kommuns gränser är älgjakt tillåten från den 12 oktober 2009 till den 31 januari 2010, dock aldrig på en lördag eller söndag.

Sekreterare

Publicerad 2009-10-05 22:07:37 i Allmänt

Det finns ingen sekreterare på tomtägareföreningens kontaktlista, inte heller någon information om att platsen är vakant, betyder det att det inte kommer att finnas någon sekreterare inom styrelsen?

Huddinge eller Ådran

Publicerad 2009-10-04 22:01:10 i Allmänt

Vill Du att Huddinge kommun ska ansöka om att byta ut Huddinge mot Ådran? Senast den 12 oktober kan Du lämna Dina synpunkter. Gå in på Huddinge kommuns hemsida www.huddinge.se och få mer information. Visst skulle det vara trevligt med 141 91 Ådran!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela