ugglaniadran

Bad

Publicerad 2011-07-08 14:57:14 i Allmänt

Nu när sommaren är här, och det med besked, så är det underbart härligt att se att våra badstränder är fullpackade med glada och semesterlediga barn och vuxna. Man hör deras glada tillrop långt in på kvällarna och äntligen är det livat på Ådran som annars har blivit ett väldigt tyst område då de flesta som bor permanent här tycks åka iväg på semester i stället för att njuta av sitt närboende.

Fortsättning följer....

Publicerad 2011-07-04 18:11:48 i Allmänt

Temat för tillfället, och för flera år framåt om ingen ansvarig tar till orda, är som alla vet Bastuflotten.  Fick precis veta att alla/vem som helst får använda Bastuflotten, den är olåst och det är bara att gå dit när det är ledigt. Kan det verkligen stämma? Det går så mycket rykten och skitsnack om både Bastuflotten och inblandade personer, allt från "byggherrar" till strandansvariga. Är det inte dags att NÅGON vettig person som VET hur det ligger till tar bladet från munnen och en gång för alla informerar oss Ådrabor VAD som gäller? Bastuflotten verkar inte försvinna och det gör inte funderingarna heller.

Lite gott och blandat

Publicerad 2011-07-03 18:26:36 i Allmänt

Vad ska man säga? Efter den otroligt regniga och blåsiga torsdagen då alla drömmar om ett soligt och somrigt Midsommar grusades vaknade vi upp till en solig och somrig Midsommarafton. Man trodde knappt att det var sant, hur kunde vädret ändra sig så snabbt. Det var rekordmycket folk på festplatsen, humöret var på topp och som kryddades lite extra med bra musik. Det kan inte ha varit lätt att ta över det tunga ansvaret för Midsommar från "MidsommarGeneralskan" PudelEva själv men det gjorde Ni bravur, grattis till Er och grattis till oss andra som nu vet att midsommarfirandet kommer att fortsätta i samma trevliga anda som vi är vana vid.
Diskussionen om "lössläppta" båtar som är parkerade lite här och där har dykt upp igen lite lätt. För några år sedan gjorde Tomtägareföreningen en inventering över de båtar som då fanns i och runt Ådran, kanske är det dags igen även om jag personligen inte har några som helst problem med detta. Vad jag däremot börjar få problem med är alla dessa skyltar som kommer upp i området, herre gud, är det någon eller några som får bonus på hur många skyltar de kan sätta upp? Nu har det helt plötsligt kommit upp stora fina skyltar för Grannsamverkan och då stolparna börjar ta slut så sätts de upp direkt på byggnaderna i stället. Varför inte ta en av dessa stora skyltar och sätta upp vid välkommenskylten i början på Ådravägen? Där skulle den passa bra och uppmärksammas av de som är på väg in i Ådran.
Till Tommy som har googlat på "ådran" för att hitta information om området och då hittat min blogg vill jag upplysa att vi har en officiell hemsida, www.adran.info där våra tre föreningar är representerade. Det finns inte så mycket "matnyttigt" där men Du hittar många kontaktpersoner som säkert vill hjälpa Dig och svara på Dina frågor.

Tillökning i familjen

Publicerad 2011-07-03 18:00:03 i Allmänt

Har Ni sett Rådjursmamman som har tre små Kid? Jag hade förmånen, ja, jag tycker att det är en förmån, att ha dem på min tomt i säkert 30 minuter så jag hade god tid att sitta i min stillhet och beundra de otroligt små "Rådjursbebisarna" som inte kan vara många dagar gamla. En av dem var riktigt nyfiken och sprang och hoppade flera meter från mamman och sprang hit och dit, de andra två var lite mer försiktiga och höll sig nära mamman och ville gärna dia då och då. Hur ska det gå, hur många har mamman kvar när Augusti kommer tro?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela