ugglaniadran

RondellÄlg

Publicerad 2011-05-30 18:37:10 i Allmänt

Ser att Rondellhunden som har stått i Östorpsrondellen har blivit utbytt till en RondellÄlg! Alltid roligt med hantverk, finns det fler konstnärer i Ådran? Kommer ihåg en Midsommar för några år sedan då det var en dam som hade målat en vacker tavla föreställnade Ådran/södra badet, denna tavla var ett av priserna vid lottdragningen, tyvärr vann jag den inte, någon annan blev lycklig ägare till tavlan. Målar denna talangfulla dam fortfarande tavlor med motiv från Ådran?

Göken hoar

Publicerad 2011-05-26 19:42:58 i Allmänt

södergök är dödergök, västergök är bästergök, östergök är tröstergök och norrgök är sorggök

I 2 dagar har jag på morgonen hört södergök

Låt Din trädgård vara lagom

Publicerad 2011-05-26 19:36:57 i Allmänt

Om vi inte kan sköta våra trädgårdar miljövänligt, hur ska vi då kunna ställa några som helst krav på bönderna att vara ekologiska? Se över Ditt batteri av bekämpningsmedel. Idag används mer bekämpningsmedel i våra trädgårdar per kvadratmeter än i skogsbruket, frukt-och trädgårdsnäringen. Byt inställning. Det Dina grannar kallar vildvuxet och ovårdat benämner Du som en fristad åt fjärilar, småfåglar och andra djur. En hängmatta är extremt miljövänlig.
vi i villa, miljöexpert Johan Tell

INBROTT

Publicerad 2011-05-24 18:44:39 i Allmänt

Det är då för jäkligt att vi inte får ha våra hem ifred. I söndags vid 22 tiden var det ett inbrott på Ådravägen. En lila/vinröd Opel Corsa eller Vectra med registreringsnummer EDC 420 var synlig med tre mörkhåriga personer.
Ring 112 vid pågående inbrott 114 14 för att lämna tips till polisen.
Nu kommer sommaren med välförtjänt semester, meddela Dina grannar när Du åker bort och ifrågasätt folk i området som Du inte känner igen.

Fiskmåsar

Publicerad 2011-05-18 16:16:41 i Allmänt

Har jag drömt att det är bestämt att en "Måsfläkt" skulle installeras i Ådran? OM den är någonstans i sjön så fungerar den inte, måsarna skriker och skiter precis som vanligt. OM fläkten inte är installerad gör det nu!

Eric!

Publicerad 2011-05-12 23:18:00 i Allmänt

Oj, det blev spännande, sista platsen till Eric! Oavsett vad man tycker om vårt bidrag så blir det mycket roligare att följa tävlingen på lördag när Sverige är med, eller hur!

vårstädning

Publicerad 2011-05-10 15:34:10 i Allmänt

Det behövs vårstädning på den officiella hemsidan! Nu har vi läst klart om vinterfiske, nu vill vi läsa hur det kommer att bli i midsommar! Har Ni fått tag på folk så det räcker, behöver Ni priser till era lotterier, vill ni att vi bidrar med något annat? Nu är det dags för Er att slå på stora trumman och börja informera oss om vad som komma skall. Vill Ni ha hjälp måste Ni göra mer än att ha en liten ruta längst ner i högra hörnet, lägg i femte växeln nu!

Inbrottsförsök

Publicerad 2011-05-09 16:19:15 i Allmänt

Natten till annandag påsk var det ett inbrottsförsök på en fastighet på Ådravägen, de kriminella jagades bort av de boende. Detta gör mig verkligen mörkrädd, först ska man vara orolig för inbrott och nu att man kan få påhälsning när man är hemma! Varför blir det så här? Varför försöker folk ta sig in när de boende är hemma? Var det något speciellt med den här fastigheten? Var det här ett "engångsfall" eller kommer det bli en norm, något att räkna med i framtiden? Vilken traumatisk upplevelse, jag blir både orolig och rädd.

Uggla

Publicerad 2011-05-09 15:27:59 i Allmänt

De senaste 10-15 dagarna har jag sett en välmående Uggla flyga omkring mellan träden oftast i närheten av Bruket. Jag vill med detta inlägg informera om att denna Uggla inte är samma Uggla som skriver denna blogg Du just nu läser. Var snäll mot den om Ni träffar på varandra.

Reidar

Publicerad 2011-05-09 02:43:04 i Allmänt

REIDAR! Dig vill jag gratulera i dag. På grund av Dig fick jag och flera andra i området en lättare vinter tack vare all Din hjälp. Du är vad många kallar en vardagshjälte.

Bastuflotte

Publicerad 2011-05-07 15:10:30 i Allmänt

Härmed ber jag att få utbringa en skål och gratulationer till Er Bastuflottebyggare, Ni höll ut och fick som Ni ville till slut.
Bastuflotten som från början var byggd för oss Ådrabor (enligt byggare/ägare) att hyra ligger tryggt förankrad vid södra badet och någon information om vem/vilka att kontakta för att hyra densamma går inte att finna, så var det med det.
Det här måste räknas som ett pilotfall vilket i sin tur innebär att nu är det fritt fram för oss andra att sjösätta olika typer av byggnationer, har man bara lite is i magen, kanske lovar något som man inte tänker hålla och väntar ut tiden så kan Du njuta av Ditt eget hembygge i sjön Ådran. Om materialet som används är ok att ha flytande i sjön tänker jag inte ens gå in på (just nu i alla fall).

Busskur

Publicerad 2011-05-06 17:08:30 i Allmänt

Den är saknad, allra mest i vintras, busskuren som ska stå vid "Bruket". Vad har hänt? Är den på väg, eller?

Grannsamverkan

Publicerad 2011-05-06 16:56:26 i Allmänt

Den information som polisen skickar ut finns numera att läsa på den officiella hemsidan, väldigt bra, ju fler vi är som vet vad som händer och sker i vårt (och andras) område är till fördel för oss alla.
Men snälla, inte behöver väl Fiskerepotaget fortfarande vara en "första-sida-nyhet"? Nu är det maj, massor av annat måste ha hänt värt att skriva om, eller?

Tjuvlyssnat

Publicerad 2011-05-02 22:12:05 i Allmänt

På Valborg tjuvlyssnade jag på ett samtal mellan några personer som jag inte känner igen som handlade om SRV. Enligt en person i gruppen så händer det att SRV inte tömmer helt vid slamtömning. Den här personen hade kontrollerat sin tank direkt efter en tömning och det visade sig då att den bara var halvtömd. Fundersamt promenerar jag hem och undrar om det verkligen kan vara sant eller var det bara skitsnack.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela