ugglaniadran

Arlanda nästa

Publicerad 2010-02-28 14:36:25 i Allmänt

Tänk att sitta på denna terrass en ljummen kväll och bara ha det bra. Snart blir det verklighet, jag lyfter mina vingar och drar, nu får det snöa och töa bäst det vill, jag packar och drar.

Här är vinnaren!

Publicerad 2010-02-28 11:24:47 i Allmänt

Vad ska man säga? Här har vi Sångaren med stort S! Killen som alltid levererar! Jag säger bara Oj, Oj, Oj och höjer volymen så att det hörs över hela Ådran! Viva Jöback!
Foto: Sven Lindwall

Tung snö

Publicerad 2010-02-28 11:14:39 i Allmänt

Oj, oj nu är snön tung. Än så länge har jag klarat mig från skador, vad jag kan se, men man blir verkligen orolig när man hör rapporter om tak som rasar. I morse var det ett parkeringshus på Svartviksslingan som hade rasat. Försöker flytta på snön lite här och där men den är tyngre än tung, "spännande" att se hur alla växter klarar sig. Och mer snö är på väg, puh. När sportlovsveckan, som börjar i morgon, är slut då kan vi väl komma överens med vädrets makter att snön ska försvinna.

Resekataloger

Publicerad 2010-02-27 10:44:16 i Allmänt

Nu kommer resekatalogerna fram. Den riktiga vintern med snö och kyla klarar jag av men det här vädret som finns på andra sidan fönstret just nu det vill jag fly från.  Hur ska det gå när allt töar bort? Så i stället för isfiske blir det att bläddra i kataloger och drömma sig bort till varmare och torrare länder och när jag har drömt klart (och förhoppningsvis beställt) blir det regnkläder och gummistövlar och ett besök till Huddinge Centrum för att titta på iskonsten som beräknas vara klar vid tvåtiden.

Isfisket inställt

Publicerad 2010-02-25 15:38:51 i Allmänt

Tyvärr så är isfisket som skulle ske nu på lördag inställt. Väldigt tråkigt, i år trodde man ju verkligen att fisket skulle kunna gå av stapeln. I stället får det bli annan is i Huddinge Centrum då det är dags för årets kallaste evenemang "ISTID". Medlemmar i Huddinge Konstnärsklubb gör skulpturer i isblock från Torne älv. Isblocken lottas ut till 6 olika lag klockan 08:00 och klockan 14:15 är det prisutdelning

Guld igen!

Publicerad 2010-02-24 22:35:37 i Allmänt

Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner tog GULD i OS-stafetten! Grattis!

Vandringar i Huddinges Natur 2010

Publicerad 2010-02-24 17:05:29 i Allmänt



Välkommen till "Biologiska mångfaldens år 2010" i Huddinge. Vandringarna är kostnadsfria och är ett arrangemang mellan Huddinges Naturskyddsförening, Hembygdsförening, Friluftsfrämjandet och Huddinge kommun. En trevlig möjlighet att stifta bekantskap med Huddinges biologiska mångfald och rika naturområden.


Evenemang i Naturen 2010


  • - Mån-Fre Vecka 9 - Sportlovsfiske - Huddinges sjöar
  • - Onsdag 7 april - "Onsdagsskådning" - Ågesta
  • - Söndag 2 maj - "Kosläppet" - Björksättra gård
  • - Tisdag 25 maj - Fåglar - Bottnen, Balingsta gård
  • - Söndag 6 juni - Trollsländor - Ågestasjön

     

  • - Tisdag 15 juni - Nattfjärilar - Balingsta gård
  • - Söndag 1 aug - Dagfjärilar - Paradiset
  • - Onsdag 4 aug - Nattfjärilar - Balingsta gård
  • - Måndag 9 aug - Nattfjärilar - Balingsta gård
  • - Onsdag 11 aug - Nattfjärilar - Balingsta gård

  • - Onsdag 18 aug - Fladdermöss - Balingsta gård
  • - Söndag 22 aug - Slåtterdag - Paradiset
  • - Tisdag 24 aug - Fladdermöss - Flemingsbergsviken
  • - Onsdag 25 aug - Fladdermöss - Balingsholms slott
  • - Söndag 5 sept - Gräshoppor - Flemingsbergsskolan
  • Kosläpp på Björksättra, söndag 2 maj

    Publicerad 2010-02-24 16:50:27 i Allmänt

    Kosläpp på Björksättra - (Söndag 2 maj) Richard Vestin hälsar alla Välkomna!
    Möt Sara och Lasse, arrendatorerna på KRAV-gården Björksättra och njut av vårdagen till toner av maj-månads fågelsång. Titta in i gårdssmedjan och tunnbinderiet som visas av Huddinge hembygdsförening och smeden Lenor Borg. Köp dig gärna en fika vid smedjan, kaffe, kaka och kalvdans av godaste sort. Klappa ett lamm eller varför inte lite ponnyridning. Prova på Huddinges godastehonung från biodlarna. Inte att förglömma får vi uppleva vårens höjdpunkt - KOSLÄPPET ! Arrendatorerna presenterar oss för gårdens kossor när de rusat av sej. OBS! Parkeringsmöjligheterna vid gården är ytterst begränsade. Åk därför buss 709 från Huddinge C. Bilburna kan parkera vid Sundby gård och därifrån vidare med buss 709.
    Buss 709 fr. Huddinge C.
    Samling vid Björksättra gård kl. 09:30.

    Köldrekord i natt

    Publicerad 2010-02-24 16:38:31 i Allmänt

    Jag har lovat mig själv att inte klaga på kylan, inte efter att ha läst att kylan har hållit Sverige i ett fast grepp och ett nytt köldrekord för säsongen rapporteras från Naimakka i Norrbotten, där temperaturen natten till onsdagen sjönk till -42,0 grader. Därmed är tisdagens rekord från Gielas, väster om Kittelfjäll, slaget med 1,1 grad, enligt SMHI. Hualigen, skulle vi i Ådran klara minus 40 grader?

    Det blev inte guld

    Publicerad 2010-02-23 09:28:00 i Allmänt

    men jag kan ändå inte låta bli att sätta in en bild på suveräna Kalla och Haag, vilken spänning dom gav oss, stort GRATTIS till silvret.

    Vintersport

    Publicerad 2010-02-23 09:22:15 i Allmänt

    Nu när det finns så mycket snö, hur går det med vintersporterna, förutom OS? Skridskoåkning är ju lite svårt just nu på grund av all snö, men är det några av Er som är ute på längdskidåkning? I så fall var åker Ni? Har aldrig åkt skidor i Ådran och är osäker på var jag kan åka någonstans, tips mottages tacksamt.

    Plogning

    Publicerad 2010-02-22 18:49:44 i Allmänt

    Snön vräker ner, snön blåser ner, överallt är det berg med snö, i år har vi verkligen fått en vinter som heter duga. Vi har också en ny plogare som har blivit varm i kläderna och plogar på för fullt. Var ute och promenerade flera gånger under helgen på välplogade vägar, vilket gjorde det hela mycket lättgånget! Det gjorde Du bra!

    Kalla hästar

    Publicerad 2010-02-22 16:58:48 i Allmänt

    Varje gång jag åker eller går förbi stallet så är alltid hästarna ute.  Bara ett litet täcke har de på sig, räcker det verkligen som skydd mot denna kyla? Hur många minusgrader tål en häst egentligen? Jag tycker att det ser så kallt ut.

    Snöskottning

    Publicerad 2010-02-21 15:55:17 i Allmänt

    Oj vad det snöar!  Snön börjar bli ett stort problem för flera här ute i Ådran. Många orkar inte själva skotta plogvallar, gångar och hustak. Finns det några vänliga och starka själar som mot ersättning givetvis, skulle kunna tänka sig att hjälpa till med detta? Strunta i gymmet i Ladan några gånger och träna muskler och kondition genom att flytta snö! Skriv gärna namn och kontaktinformation här på bloggen eller sätt upp information på anslagstavlorna.

    Ännu ett GULD!

    Publicerad 2010-02-21 11:53:47 i Allmänt

    Det här är riktigt, riktigt roligt att få lägga upp bilder och skicka Grattishälsningar till våra guldmedaljörer! Den här gången gratulerar vi Marcus Hellner!

    Snö igen!

    Publicerad 2010-02-18 23:48:21 i Allmänt

    Läser på Aftonbladets hemsida att ett snöoväder drar in över Sverige. SMHI varnar "Var inne hela helgen"

    "Kan bli upp till halvmeter snö"

    Huka er i stugorna – för nu drar vargavintern in över södra Sverige.

    Lokalt kan upp till en halv meter snö falla.

    – Kan man undvika att vara ute är det bra, säger Per Stenborg, meteorolog, SVT.

    Hjälp nu räcker det, eller hur? Hur kommer det att bli när allt börjar töa?

    Annonser

    Publicerad 2010-02-18 23:31:48 i Allmänt

    Såg två roliga annonser i Gästboken, Gladökvarns hemsida.

    1. Mellandagsrea. Nu så rear jag ut snön. Den gula snön är gratis.
    2. Köp snö av mej. För 10 kronor så kan ni få ta med snön från min parkering och taket och gången fram till huset. Tag med egen spade och påse. OBS ej prutbart och inget kompispris.

    Hemsidan

    Publicerad 2010-02-17 18:36:39 i Allmänt

    Hemsidans innehåll är av en mer allmän karaktär och har inte begränsats till enbart medlemmar ännu. Varför ska hemsidan begränsas enbart till medlemmar, vad är det som är så "hemligt" så att bara vi medlemmar ska få ta del av den informationen? Flyg över skogen och besök våra grannar i Gladö Kvarn, www.gladokvarn.se  titta in på deras hemsida, inga fånigheter där inte. Föreningar, Aktiviteter, Grannsamverkan, Gästbok och mycket mer finns att läsa på en trevlig och genomtänkt hemsida, OCH det kan läsas av alla!
    Även om kungen och påven för närvarande har tillgång till www.adran.info så får de och många andra tydligen snart se sig utestängda från den servicen. Vill någon vara vänlig att ta sig tid och förklara varför?

    Guld-Kalla

    Publicerad 2010-02-16 13:16:09 i Allmänt

    Jättestort GRATTIS till Charlotte Kalla som tog Sveriges första guld i Vinter-OS. Tjejen är fenomenal, vilken underbar skidåkare, vilket psyke! Massor av grattishälsningar från alla oss i Ådran. Du är bäst!

    Hemlig tidning

    Publicerad 2010-02-15 20:29:58 i Allmänt

    Ådrabladet är endast till för föreningens medlemmar. Betyder det att jag måste gömma tidningen när jag får besök och att jag först måste kontrollera att den person jag vill prata med angående något i Ådrabladet är medlem i tomtägareföreningen? Varför detta hemlighetsmakeri?  Att tidningen inte får komma i orätta händer medför vad jag förstår, att den aldrig kommer att publiceras på föreningens hemsida vilket är tråkigt, synd att inte utnyttja den möjligheten. Ådrabladet är oftast väldigt intressant att läsa men då den bara publiceras 2 gånger om året är innehållet till stor del "gamla nyheter". Genom att använda hemsidan kan Ådrabladet bli en nyhetstidning.
    En eloge till de två redaktörena för det jobb de lägger ner på tidningen, de ska vara stolta över resultatet.

    I morgon är det dags!

    Publicerad 2010-02-15 16:42:45 i Allmänt

    Äntligen! I morgon är det dags för semlor! Jag har inte fuskat och ätit en enda semla fast dom har lockat varje gång jag har varit i affären, så i morgon blir det minst en, kanske två eller varför inte tre?

    Alla hjärtans dag

    Publicerad 2010-02-13 11:29:35 i Allmänt

    I morgon är det Alla Hjärtans Dag, var extra snäll och kärleksfull mot alla runt omkring Dig, och Dig själv. Var tacksam för det Du har.
    Hjärtmolnet är från The Cloud Appreciation Society

    Ny bakgrundsbild

    Publicerad 2010-02-12 10:05:58 i Allmänt

    Jag är så trött på allt det vita runt omkring mig. För att piggna till och få en känsla för vad som komma skall, så har jag ändrat bakgrundsbilden här på bloggen. Visst är den fin? Om Du inte kan se den, beroende på hur Din data är, så får Du göra refresh genom att trycka på F5 och Voilá! ny bild!

    Nattknappen

    Publicerad 2010-02-10 18:44:49 i Allmänt

    Nattknappen- en ledsagare i luren. Den 27 mars startar Nattknappen igen. Under fredag- och lördagkvällar mellan klockan 23.00- 03.30 kan alla Stockholms län som känner sig otrygga ringa till Nattknappen, 08-50 44 66 66. Syftet med Nattknappen är att skapa trygghet för människor och ge Polisen möjlighet att komma till undsättning under pågående brott och på så sätt förhindra att brott fullbordas. För mer information om Nattknappen kontakta Hanna Carlander Gustafsson Volontärsamordnare i City och Västerort Mobil 070-260 86 43 [email protected]

    Ådravägen etta

    Publicerad 2010-02-08 15:51:05 i Allmänt

    Topplistor är ju ett vinnande koncept. Nu till vintern borde det vara aktuellt med en liten topplista över spektakulära (nåja, vi är i sthlm fortfarande) asfaltpartier att köra med vintercykeln, crossen eller drömma sig bort till sommaråkning med smalare hjul under sig.

    Topp 10 asfaltspartier hittat på Mickes underbara blogg

     

    1, Ådravägen

    Motivering: Tänk Flanderns backar och Paris-Roubaix pavé-sektioner i en och samma väg. Ådravägen erbjuder kanske stockholms mest tjälskadade asfalt och har några branta knixar. Perfekt väg för hårda utbrytningar med löparcykeln.

     

    Flandern och Paris spännande jämförelse, och tjälskadorna känner vi redan till.

    Trafikolycka, igen

    Publicerad 2010-02-08 15:31:04 i Allmänt

    2010-02-04 15:28, Trafikolycka, Huddinge

    Ådravägen.

    Två personbilar har kolliderat och en person uppges vara chockad men inte skadad i övrigt. Polispatrull är på väg till platsen.

    Patrullen kommer att rapportera olyckan. De inblandade parterna har själva kunnat ta sig från platsen.

    Organisation

    Polismyndigheten i Stockholms län

    Södertörn

    Text: Christina Johansson. Publicerad: 2010-02-04 15:39.
    Uppdaterad: 2010-02-04 16:15.

    Elpriser

    Publicerad 2010-02-06 23:15:10 i Allmänt

    Jag har varit en lat liten rackare när det gäller elpriset då jag inte har gjort ett aktivt val utan bara låtit det köra på. Härom dagen damp det ner ett brev från min elleverantör med information om att tillsvidarepriset kommer att höjas på grund av att priserna på elbörsen stigit kraftigt den senaste tiden. Nu gäller det att leta fram ett förmånligare avtal innan den 18 februari. Finns det någon som har förslag på bra och billigare elleverntör, säkert kan det hjälpa många för det kan ju inte bara vara jag som tycker att det är en djungel där ute när det gäller just elpriset?

    Äntligen!

    Publicerad 2010-02-06 22:54:30 i Allmänt

    Äntligen! Nu smäller det! Lördagarna är räddade ett tag framöver! Äntligen dags för en av årets höjdpunkter, Melodifestivalen! Jag och resten av familjen samt några grannar satt bänkade framför TV:n med extra mycket godis och dricka, marschallerna lyser och all snö glittrar, vi sitter inne i stugan och har det bra. Men...........är det bara jag som blev besviken, kanske hade jag för höga förväntningar, jag vet inte, men jag tycker att det var en ganska platt föreställning. Inledningsnumret med bland andra Perelli var det drag i, programledarna helt ok, men det viktigaste dvs. musiken och artisterna tycker jag inte höll måttet. Det fanns bara en vinnare och han gick inte ens vidare, Anders Ekborg, han sopade mattan med de övriga tävlande! Foto:Carl-Johan Söder/SVT

    I snön och kylan gör varje kalori skillnad

    Publicerad 2010-02-06 11:34:35 i Allmänt

    I Mitt i Huddinge 2 februari så finns det en bra artikel om hur våra vilda grannar (och då menas djuren ingenting annat) kämpar för att klara järnnätterna och hur både däggdjur och fåglar har svårt att hitta mat. Det finns information om hur och vad man kan göra för att hjälpa till. På Naturskyddsföreningens webb kan man bland annat ladda ner ritningar till olika holkar och bon för fåglar, fladermöss och igelkottar: www.naturskyddsföreningen/vildagrannar

    Inbrotten ökar och ökar

    Publicerad 2010-02-06 11:25:16 i Allmänt

    Överallt läser och hör man om att inbrotten ökar. Just nu verkar det vara lugnt i vårt område. Vad jag förstår så har Grannsamverkan möten i ladan varje månad, vore det inte en bra idé att de som är intresserade också får komma på dessa möten och inte bara de som jobbar inom Grannsamverkan? När man läser på tomtägareföreningens hemsida så finns det ingen information om vad som händer och sker, bara en kontaktlista. Ju fler som är uppdaterade desto bättre.

    Om

    Min profilbild

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela