ugglaniadran

Ståtliga djur

Publicerad 2011-08-31 13:02:15 i Allmänt

Vad är det för ståtliga djur som har gått och betat vid infarten till Ådravägen nu under sommaren? De ser så ståtliga ut och verkar inte ha ett bekymmer i världen, helt lugnt står de bara där och tuggar.

Sista sommardagen

Publicerad 2011-08-31 09:26:42 i Allmänt

Sista sommardagen visar sig från sin allra vackraste sida nu på morgonen. Dags att gå en lång promenad och njuta av vårt vackra område. Känner Ni hur det doftar äpplen? I morgon är det en ny månad som innehåller bokstaven R vilket innebär strumpor på!

Sol har flera betydelser

Publicerad 2011-08-26 15:40:40 i Allmänt

Sol har flera betydelser: * förled i latin som anger unikum, enhetlighet / odelbarhet och liknande. * latin för solen, solstråle, solvärme, öster (där solen går upp). * en typ av himlakropp, se vidare stjärna. * den centrala himlakroppen i vårt solsystem, se vidare solen. * en viktig del i flera religioner, se vidare soldyrkan. * asynja i nordisk mytologi, se vidare sol (mytologi). * en tidsenhet på Mars som motsvarar jordens dag, se vidare sol (tidsenhet). * valutan i Peru, se vidare Nuevo Sol. (Av latinets sold, mynt som användes som betalningsmedel till dom romerska soldaterna, därav just "soldat" = mottagare av "sold", som i sin tur fått sitt namn för att man garanterat myntets soliditet / värde). * sol (kolloid), en kolloid av fasta partiklar i en vätska. * en gud i den romerska mytologin, se Sol Invictus * Sol är även namnet på en öl från Mexiko, se vidare på Sol (öl) * ett könsneutralt förnamn, se Sol (namn) OCH NU TILL HELGEN UTLOVAS SOL OCH MEDELHAVSVÄRME, TA VARA PÅ DESSA DAGAR, SNART KOMMER SNÖN!

Bastuflotten

Publicerad 2011-08-24 15:50:54 i Allmänt

Jag är fullkomligt övertygad om att är man med eller håller sig väl med styrelserna i våra föreningar så kör man i gräddfilen. Jag är lika fullkomligt övertygad om att skulle någon av oss underhuggare komma på att göra något liknande som till exempel bygga en bastuflotte och sjösätta den i Ådran, ja, då skulle det snabbt som ögat bli ett jäkla liv! Det är bara att inse att det är skillnad på folk och folk. Därmed anser jag att denna diskussion om bastuflotten är slut från min sida OM inte något intressant händer, vilket förmodligen inte sker, Ni ansvariga byggherrar har fått som Ni ville, eller?

tält till salu

Publicerad 2011-08-24 14:20:12 i Allmänt

Tomtägareföreningen säljer sina två partytält som användes på jubileumsfesten till den som budar högst. Lite slit-och-släng enligt min mening. Vore det inte både smartare och mer ekonomiskt att behålla tälten och hyra ut dem för en symbolisk summa till medlemmarna? Jag kan ju inte vara den enda som önskade mig regnskydd i somras och som gladeligen skulle ha hyrt ett tält, eller?

Elavbrott

Publicerad 2011-08-23 17:26:16 i Allmänt

Varför blir det elavbrott en helt vanlig tisdag eftermiddag då solen skiner och det är vindstilla? Det har varit alldeles för många elavbrott den här sommaren, bådar inte gott inför vintern.

Skräpplockande kvinna

Publicerad 2011-08-22 17:31:04 i Allmänt

Vem är Du mystiska kvinna som jag har sett vid ett flertal tillfällen plockandes skräp i vårt område? Tidigare har jag mött Dig på cykel men i morse gick Du omkring vid Ekedal bärandes på en stor plastpåse full med skräp. Vem Du än är så ger jag Dig dagens största blombukett, det är Du värd!

Fest

Publicerad 2011-08-19 15:39:05 i Allmänt

Nu drar det ihop sig till Tomtägareföreningens jubileumsfest, kan inte hitta något om detta jubileum på den officiella hemsidan, det är tydligen inte ett så viktigt event.
Hur som helst, någon rapportering om festen blir det inte från mig, jag accepterar inte inbjudningar där det medföljer ett bankgironummer speciellt inte om festarrangören har en god ekonomi. Det här skulle styrelsen kunnat bjuda på, tänk vad alla medlemmar skulle bli glada och hur många som skulle komma och umgås, nu känns det bara snålt, lågt snålt.

Vilken sommar!!

Publicerad 2011-08-18 17:39:28 i Allmänt

Ja, vilken sommar jag har haft!!!!! Och som synes så skriver jag det med flertalet utropstecken!!!!!! Det har varit den bästa sommaren på många, många år för mig. Jag har varit på Ådran hela tiden och njutit av det lugn som har legat över Ådran. Det har varit fantastiskt lugnt och skönt, knappast några har varit hemma. Varför man vill lämna Ådran under de bästa månaderna på året är för mig en gåta, men passar mig utmärkt!!! Jag klagar absolut inte!!!
Nu börjar det så sakteliga återgå till det normala, snart sätter skolorna igång och jag sätter igång nu!!!!!!!!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela