ugglaniadran

bygga större

Publicerad 2009-02-11 18:26:03 i Allmänt

När man läser i Ådrabladet om hur enskilda styrelsemedlemmar  och vi andra  boende hoppas och vill att Ådran ska vara om 5 år så svarar alla något liknande med att "området ska bevaras som det är med stora tomter, lugnt och skönt, bevara det precis som det är". Finns det verkligen någon som på allvar tror att det inte kommer att bli en förändring om vi får bygga större? Då kommer Ådran att bli ett alldeles vanligt opersonligt villaområde, inbilla Er inget annat.

höga kostnader

Publicerad 2009-02-11 18:11:54 i Allmänt

I tidningen "mitt i huddinge"  från den 10 februari finns det en insändare från en sommarstugeägare i Vidja, Denna person skriver att kostnaderna för vägarna, enligt det gatukostnadsreglemente som Huddinge kommun antagit innebär ca 250 000 kronor per fastighet (500 000 kronor för en ny fastighet). Sedan tillkommer dessutom 100 000 kronor för vatten och avlopp. För att sänka denna kostnad något (20 000 kronor) laborerar kommunens tjänstemän med diverse förslag till förtätning av området.
Om dessa uppgifter är korrekta så är det förskräckliga kostnader. Hur många av oss i Ådran är villiga att acceptera detta för att få bygga större? Inte jag och inte många andra heller tror/hoppas jag. När man bestämmer sig för att flytta till Ådran så vet man vilka regler som gäller. Vill man ha större boendeyta, asfalterade promenadvägar, trottoarer, och Pressbyrån med nybakade kanelbullar där man bor ska man välja något mer centralt. Låt oss som har valt att bo i Ådran och som tycker att det finns så mycket annat som är viktigare än boyta få fortsätta att bo här i lugn och ro.

försvunna katter

Publicerad 2009-02-11 17:40:42 i Allmänt

 Tyvärr ser man allt för ofta efterlysningar av katter på våra anslagstavlor i området. Vad har hänt med katten? Har den gått vilse, blivit tagen eller påkörd. Blir det lyckliga slut, kommer katten tillbaka hem?

Grannar

Publicerad 2009-02-09 18:28:44 i Allmänt

Grannar det väljer man inte själv det vet vi allihopa därför blev jag mycket orolig när närmaste grannen hade bestämt sig för att sälja. Speciellt då det är en väldigt trevlig, lugn och tyst familj. Jag behövde inte vara orolig in flyttar en ännu trevligare familj! Nu har jag det så bra förspänt att jag har härliga grannar på båda sidor, tack för det! Vad är då bra grannar? Ja för mig är det kommunikation.....vi berättar för varandra om vi åker bort (självklart håller vi ett extra vakande öga på huset), förvarnar att det kanske blir lite hög volym då vänner är på besök, men framför allt berättar vi för varandra när vi ska ändra eller lägga till på tomten tex. bygga ett litet växthus eller ta ner träd (självklart hjälps vi åt). Tack kära grannar för att Ni är mina grannar, Ni vet vilka Ni är. Snart är det dags att njuta av en kaffe i söderläge. En sak som vi inte gör........vi sätter inte igång motorgräsklipparen och kör i timmar när grannen sitter ute och njuter ensam eller tillsammans med andra. Det kallas hänsyn.

hemmablind

Publicerad 2009-02-09 14:51:09 i Allmänt

Visst är det lätt att bli hemmablind om hur fint man bor.Det är inte förrän man får gäster som man s.a.s ser genom gästernas ögon. I dag är det 7 minusgrader och strålande solsken från en klarblå himmel. Mina gäster är helt lyriska om hur vackert det är att komma åkande på Ådravägen, speciellt stallet med alla fina hästar. Jovisst ser jag hästarna när jag kör förbi men som sagt det är lätt att bli hemmablind, nästa gång jag kör förbi stallet ska jag verkligen titta och njuta av alla vackra hästar som man har precis "runt husknuten". Gör det Du också!

offerter

Publicerad 2009-02-09 14:37:55 i Allmänt

Ebbe Holmberg annonserar efter entreprenörer som vill lägga offerter på "framtida arbeten åt tomtägareföreningen". Ursäkta men vad är det som händer, har jag missat något? Tomtägareföreningen är en idiell förening där de som hjälper till gör det frivilligt och utan ersättning (förutom styrelsen). Så har det i alla fall varit tidigare, är det nya regler som gäller? Och i så fall betyder det att alla numera ska skicka en faktura på det arbete som man har lagt ner?

liten hund

Publicerad 2009-02-08 17:17:35 i Allmänt

Som de flesta säkert har sett så finns det en liten röd hund gjord av trä som lever sitt eget liv längs med Ådravägen. Den står placerad på olika ställen, man vet aldrig var man kan hitta den. Ibland har den ramlat och då har någon snäll person ställt upp den igen. Den senaste tiden har hunden dock stått på samma ställe; på en stor sten blickandes över Ådrasjön. Har blivit som en maskot tycker jag och fantastiskt roligt att den får vara i fred, det visar att vi bor i ett fint och tryggt område.

Var är hantverkarna när dom behövs?

Publicerad 2009-02-06 18:38:54 i Allmänt

Tomtägareföreningen sökte snickare till olika jobb på festplatsen. Vad hände? Ingen hörde av sig så kassör Ebbe och sekreterare Juhani fixade det själva (jättebra av er båda). Om jag inte har helt fel så finns det 2 stycken personer inom tomtägareföreningen som är byggare, var höll Ni hus? Röjde slyr? Snacka om prioritering.

Rastplats

Publicerad 2009-02-06 16:15:01 i Allmänt

Vi har fått en ny fin grill/rastplats som bland annat kommer att vara perfekt vid speciella tillfällen såsom kräftfisket på sommaren och pimpelfisket på vintern. Jag tror däremot inte att rastplatsen kommer att användas så mycket av oss boende som är förhoppningen. Varför? Kan inte förstå logiken i att sitta och fika på en rastplats någon/några hundra meter från var jag bor, varför skulle jag det? Nej tyvärr, jag tror att de flesta tycker likadant som jag, varför bära omkring på fika när när man har det hemma alldeles intill.
Den här fina rastplatsen måste vara allas vår lilla hemlighet, annars finns det en stor risk att det kommer många besökare som inte hör till vårt område och som inte känner samma ansvar för våra omgivningar, och det var väl inte tanken?

Äntligen!

Publicerad 2009-02-06 12:48:07 i Allmänt

Äntligen har den Formel 1 liknande bilkörningen  på Ådravägen uppmärksammats och en ansökan om att sänka hastigheten till 30 har lämnats in till Huddinge kommun. Vi är många som i flera år försökt få detta genomfört, och nu är det på gång! Initiativet till detta har tagits av riddaren Leif Wahlström (ordförande i vägföreningen), Du är värd en stor bukett tulpaner! Om Du får igenom 30 så är det en Napoleonbakelse som gäller och jag lovar att personligen leverera den till Dig. Nu håller vi tummarna!

Snö

Publicerad 2009-02-06 10:05:58 i Allmänt

Egentligen är jag inte så förtjust i snö men även jag måste erkänna att just nu känns det riktigt bra. Att sitta i sin lilla stuga, brasan knastrar och ger en skön värme och en stor kopp te det är inte dumt. Utanför är det helt vitt och ljudet från de bilar som är ute och kör är så tysta. Djurlivet är aktivt, Hacke Hackspett sitter på en talgboll nästan hela tiden, det roliga är att småfåglarna inte bryr sig att Hacke är där, de tar också för sig av maten. Skottkärran med hö är nästan tom så i dag måste jag fylla på inför helgen. Det finns ett litet ställe i Haninge som säljer olika typer av foder i stora förpackningar för en bra penning.

Staket

Publicerad 2009-02-05 09:53:05 i Allmänt

I senaste Ådrabladet (trevlig tidning men det här numret hade inte samma standard, alldeles för mycket tagna artiklar från andra tidskrifter) där finns information om bygglov behövs eller inte när man vill bygga olika typ av staket, bra att veta vilka regler som gäller. Personligen tycker jag att det är minst lika viktigt att bygget är välgjort och passar in där det ska vara. Jag har hellre grannar med välbyggda lite för höga och/eller för breda staket än en tomt inringad med tex. presenning, det tycker jag inte är fint.

Trafikskyltar

Publicerad 2009-02-04 15:24:30 i Allmänt

Vem ansvarar för trafikskyltarna inom Ådran? Vägföreningen förmodligen. Den första skylten man möts av "Ådrans tomtområde" är så ful och smutsig, ingen fin välkomstskylt. Inom området finns många smutsiga och snea trafikskyltar (tex. Ådravägen/Årtorpsvägen), ger ett dåligt intryck tycker jag, kanske något för vårstädningen?

Paradiset

Publicerad 2009-02-04 15:08:46 i Allmänt

I tidningen "Mitt i Huddinge" finns en artikel med rubriken Huddinge köper tillbaka reservat, Stockholms stad säljer Paradiset. Huddinge köper alltså tillbaka marken i naturreservaten Paradiset, Lännaskogen och Gömmaren från Stockholms stad. Enligt Daniel Dronjak Nordqvist (m) kommunstyrelsens ordförande kan Huddingeborna känna sig lugna med att områderna kommer att förbli orörda. Skönt att höra.

Full aktivitet

Publicerad 2009-02-04 15:01:52 i Allmänt

I dag vid lunchtid var det full aktivitet, trädfällning längs med Ådravägen och utläggning av sand på isen vid Bruketbadet.

Spår i snön

Publicerad 2009-02-04 10:10:04 i Allmänt

Det är mycket som händer om natten när man ligger och sover. I morse när jag vaknade var det många olika djurspår överallt, ett spår var fram till ytterdörren! Maten i skottkärran var uppäten till hälften, jag vet sen tidigare år att rådjuren inte äter så mycket (förutom när det gäller våra planterade växter förståss). Hade Skogens Konung varit på besök så hade det förmodligen varit helt tomt, älgen skulle bli dyr att hålla med mat.

Smörgåsbord

Publicerad 2009-02-03 12:13:55 i Allmänt

Nu finns det talgbollar, solrosfrön, kokosnöt till våra flygande vänner och hela skottkärran full med hö till våra fyrbenta vänner. Bon apetit!

10 minusgrader!

Publicerad 2009-02-03 08:32:05 i Allmänt

Har Du liksom jag märkt att det är så mycket småfåglar hos oss, är det inte lite tidigt? I den här kylan måste dom få mat, mata fåglarna extra mycket nu så får Du höra extra vacker fågelsång senare i vår. Vi har ett rikt djurliv i Ådran, glöm inte de andra djuren i skogen.

Det här ska bli spännande!

Publicerad 2009-02-02 23:00:23 i Allmänt

Oj, nu lyfter jag mina vingar och ger mig på något helt nytt, jag ska börja blogga!
Min blogg ska handla om livet i och runt omkring Ådran. Ådran är ett fritidshusområde inom Huddinge
kommun som mer och mer håller på att omvandlas till permanent boende, både på gott och ont. Jag har hållit till
i skogen i många många år och tycker att det här ska bli roligt, välkommen att följa mig på min upptäcksfärd.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela