ugglaniadran

protokoll

Publicerad 2009-09-30 23:12:19 i Allmänt

Nu har det gått mer än en månad sedan tomtägareföreningen hade sitt höstmöte. Utgick ifrån att protokollet skulle bli tillgängligt på hemsidan, men det har till dags datum inte blivit publicerat. Har styrelsen för avsikt att publicera protokoll på hemsidan och i så fall hur lång tid beräknar styrelsen att det kommer att ta från möte till publicering?

Städdag

Publicerad 2009-09-30 23:04:49 i Allmänt

Läser på tomtägareföreningens hemsida att höststädningen äger rum den 17 oktober. Eldningsveckan är mellan den 10-18 oktober. En stilla undran, hade det inte varit bättre att ha städdagen under eldningsveckans första helg? På så sätt får man många fler dagar att elda på. Om  vädrets makter inte är med oss under andra helgen betyder det att vi får vänta med eldningen tills i vår.

utfärdsstuga Ådalen

Publicerad 2009-09-30 10:28:55 i Allmänt

Inte tänker man på det bruna huset i början av Ådravägen som man passerar så ofta. När jag såg de tre BajjaMajjorna i helgen som var placerade på bondens mark så vaknade nyfikenheten. Stugan heter Ådalen och tillhör Örnsbergs Scoutkår. 1970 färdigställde scouter, ledare och föräldrar det stamresta huset. Det går bra att hyra stugan. www.ornsberg.org

sista dagen

Publicerad 2009-09-30 10:06:22 i Allmänt

Sista dagen i september, och visst måste vi alla hålla med om att det har varit en otroligt härlig månad, kanske den bästa under hela året? Från och med i morgon är det tillåtet att använda dubbdäck, hoppas det tar mycket lång tid innan däcken behövs.

Igelkottar

Publicerad 2009-09-26 23:23:21 i Allmänt

Har Ni sett den trevliga "varningsskylten" på anslagstavlan vid Olséns väg/Ladan?! Den uppmanar oss att ta hänsyn till Igelkottarna på Himmelsvägen. Jag blev så glad när jag såg skylten, trodde att alla Igelkottar var borta från området då jag inte har sett några på många många år. Jag trodde fel och är nu väldigt nyfiken om det finns någon som kan berätta mer om dessa små krumelurer.

Infosida

Publicerad 2009-09-26 23:12:27 i Allmänt

Det är här Du får veta det först! Nu finns vägföreningens styrelse (namn, adress och kontaktinformation) på en egen sida inom tomtägareföreningens hemsida, www.adran.info .

Fåglar

Publicerad 2009-09-22 00:31:51 i Allmänt

Flera vanliga svenska fågelarter i jordbruks- och skogslandskapet minskar kraftigt i antal. Sånglärka, gulsparv och talltita är några av de värst drabbade. Däremot ökar stammarna av flera rovfågelarter och sjöfåglar. Det visar långsiktiga trender från Svensk Fågeltaxering som genomförs varje år med hjälp av frivilliga krafter. 

Sämst går det för fåglarna i jordbrukslandskapet som stadigt minskar i antal. Sånglärka, gulsparv, gulärla, stare, och pilfink är några jordbruksfåglar som gått starkt tillbaka.

Sånglärkan uppvisar den minsta populationen för tionde året i rad, och antalet lärkor är numera endast en tredjedel jämfört med när räkningarna startade för 30 år sedan.

Övriga vanliga fåglar som minskar kraftigt är kråka, gråsparv och hämpling. Såväl gråsparvens som hämplingens tillbakagång antas bero på förändringar i jordbruket.

Men det finns även vinnare, däribland blåmesen och koltrasten som ökar kraftigt. Ökar i antal gör även många rovfåglar samt sjöfåglar som storskarv, vitkindad gås och sångsvan. Informationen kommer från Naturvårdsverkets hemsida som jag besökte efter att ha pratat med några grannar om att fågellivet har varit så tyst och tomt den här sommaren, eller vad tycker Du?

Vägföreningen

Publicerad 2009-09-22 00:17:39 i Allmänt

Vår vägförening är väldigt anonym. Är man nyinflyttad eller inte har Ådrabladet så finns det risk för att man inte vet om att det finns en vägförening och vilka kontaktpersonerna är. Vad gör vägföreningen under året och finns det några funderingar på att "hyra in sig" på tomtägareföreningens hemsida eller att bygga en egen? Det skulle underlätta för oss medlemmar när vi undrar över saker såsom hål i vägarna, försäkringar mm.

hål, stora djupa hål

Publicerad 2009-09-19 12:21:19 i Allmänt

Att det är mycket kritik på Ådravägens kvalité det vet vi alla, men hur mår egentligen småvägarna? Ta tex. Bergfalkstigen (där det bor representanter både för vägföreningen och tomtägareföreningen)där finns det flera hål i vägen som man får åka slalom mellan. Om jag skulle ha oturen att köra ner i ett hål och får skador på bilen, har vägföreningen en försäkring som täcker detta? Eller om jag cyklar ner i ett hål och skadar mig?

Boulebana

Publicerad 2009-09-16 13:36:31 i Allmänt

Kanske har jag helt fel eller minns fel, men var det inte något prat om att Boulebanan som finns vid festplatsen skulle "fixas till"? Nu har jag inte varit där och tittat, kanske är det full fart på banan och om det är så, när spelas det och är det bara att komma dit och spela? Om inte, finns det några som är intresserade att starta någon slags Bouleklubb?

Hur många liv har en katt

Publicerad 2009-09-16 13:28:39 i Allmänt

Det finns en liten svart/vit katt som inte har något gatuvett alls. Så gott som varje dag står, ligger eller sitter katten på Ådravägen vid Sågaräng och flyttar sig inte när bilarna kommer körande. Jag är förvånad över att den ännu inte har varit med om en olycka, därför undrar jag hur många liv har en katt.

hemsidan har öppnat

Publicerad 2009-09-13 19:32:38 i Allmänt

Ådrans Tomtägareförenings hemsida har nu satt igång, besök www.adran.info. Det här innebär förhoppningsvis att vi medlemmar kommer att bli uppdaterade snabbt om vad som händer och sker inom föreningen och att vi kan ha en bra och öppen dialog med styrelsen.

skyltar

Publicerad 2009-09-11 15:02:52 i Allmänt

Vad fint det blev med skyltarna, skylten för grannsamverkan och Ådraskylten. Nu kan ingen som åker in i vårt område undvika informationen. Bra gjort!

skyltar

Publicerad 2009-09-03 12:55:25 i Allmänt

Får jag komma med ett litet förslag på var en skylt för grannsamverkan ska sättas upp? Det finns en skylt "Ådrans tomtområde" vid slutet av Ekedal. Inte många lägger märke till denna skylt kan jag tänka då den delvis är skymd och förskräckligt smutsig. Rensa, rengör och sätt upp en grannsamverkan skylt där, det är en bra plats och båda skyltarna kommer att synas väl för alla som kör in i Ådran.

Grannsamverkan

Publicerad 2009-09-02 15:37:36 i Allmänt

I dag såg jag en nyuppsatt skylt som informerar om att vi har grannsamverkan i området. I veckans Mitt i Huddinge finns en artikel som berättar att det har varit stökigt i Gladö kvarn den senaste tiden. Polisen har bla. fått rapport om att ungdomar försökt göra eld i busskur, samlat ihop post från brevlådorna samt att det har varit inbrott i kiosken och så givetvis att motorklubben Tigers klubbhus brann ner till grunden förra helgen. Detta vill vi absolut inte ha i Ådran så det är jättebra att skyltarna sätts upp och att vi boende förhoppningsvis blir mer aktiva och nyfikna så att vi förebygger skadegörelse och inbrott.

äpplen

Publicerad 2009-09-02 09:24:47 i Allmänt

Det är gott om äpplen på mina träd i år, eller det var mycket äpplen. Älgen har tagit de flesta, nu finns det bara några få kvar högst upp i träden dit älgen inte når och inte jag heller!

första höstdagen

Publicerad 2009-09-02 09:10:33 i Allmänt

visade sig bli en underbar sensommardag. Jag hade den lyckan att kunna vara hemma och fick njuta av en blek sol som fortfarande var värmande. Ibland känns det bara så rätt, lugnt och fridfullt i sin egen lilla värld. Gräsmattan måste snaggas och vissna blommor måste plockas bort men av någon anledning har stressfaktorn sjunkit betydligt, hösten är här.

snart smäller det

Publicerad 2009-09-02 09:01:42 i Allmänt

Det här med slyr/växtlighet längst med våra vägar och speciellt Ådravägen har varit på tapeten tidigare flera gånger. Nu börjar sommaren ta slut och det verkar som om de ansvariga (vägföreningen?) försöker låta problemet rinna ut i sanden. Det här är mycket angeläget, själv har jag sökt skydd i diket två gånger de senaste dagarna då bilisterna inte hunnit uppfatta mig i tid. Som skrivet, det är viktigt att det här åtgärdas innan det smäller. Många gånger är det så att det först måste ske en olycka innan något görs, låt inte den situationen hända i vårt område.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela