ugglaniadran

Glad Midsommar!

Publicerad 2011-06-23 06:21:54 i Allmänt

När man tittar ut och ser det gråa, kalla och regniga vädret så undrar man förskräckt hur Midsommar kommer att bli. Vädret kan man inte göra något åt så det är bara att försöka göra det bästa av det hela men det känns lite tungt just nu. Hur som helst, Glad Midsommar alla Ådrabor hoppas vi vaknar till solsken i morgon!

Ådran har kvalificerat sig som tätort

Publicerad 2011-06-23 06:09:07 i Allmänt

Ådran med 244 invånare har gått och blivit tätort. Förra veckan presenterade SCB ett 40-tal områden som har tagit det stora klivet. För att en ort ska kvalificera sig som tätort måste minst 200 personer bo i byggnader som står max 200 meter från varandra. Högst hälften av husen får vara fritidshus.
Mitt i Huddinge 21 juni

Göken

Publicerad 2011-06-16 15:05:51 i Allmänt

Jag börjar stilla undra om Göken som man hör hoa 24 timmar om dygnet dag ut och dag in är ett inspelat band?! Skämt åsido, Göken måste snart bli hes och tappa rösten, den är ju igång hela tiden.

Stängsel

Publicerad 2011-06-15 14:15:36 i Allmänt

Tycker att de stängselstolpar som bonden har satt upp precis vid infarten till Ådravägen är väldigt fina. Hantverk och återvinning av trä, mycket kul att se.

Midsommar

Publicerad 2011-06-15 13:15:11 i Allmänt

Nu har jag fått det konfirmerat från säker källa (Pudel Eva själv) att det inte blir någon midsommar i hennes regi i år. Pudel Eva och hennes make Gudmund ska fira privat i år. Jag tar tillfället i akt att önska Er båda en härlig midsommar med familj och vänner samt tacka för allt arbete Ni har lagt ner för oss Ådrabor vid många olika tillfällen.

Bastuflotten

Publicerad 2011-06-15 13:02:07 i Allmänt

Känner på mig att det här kommer att bli sommarens följetong. Jag trodde att Bastuflotten blivit fast förankrad vid bryggan, södra badet men så är inte fallet. Härom dagen när jag gick förbi så såg jag att den, Bastuflotten alltså, låg vid Scouthuset. Har den slitit sig eller blivit flyttad? Som jag har skrivit tidigare så har jag inget emot Bastuflotten i sig själv utan vad jag reagerar över är den nonchalans som dess ägare och styrelsemedlemmar uppvisar.  De ansvariga verkar stoppa sina huvuden i sanden med en förhoppning om att allt ska "glömmas bort". Det måste finnas i alla fall en rakryggad person inom någon av våra tre föreningar som kan se till att det blir ordning på det här en gång för alla och informerar om vilka regler som gäller, för visst finns det regler? Om inte något händer så ger det ett klartecken till oss andra att det är OK att bete oss lika arrogant, eller hur?

Skogens konung

Publicerad 2011-06-15 12:34:47 i Allmänt

Redan är trädgården invaderad av Skogens Konung, så vacker och ståtlig men ack vad den förstör, de stackars buskarna och träden har ingen chans när Konungen smaskar i sig av primörerna.

Sommarblommor

Publicerad 2011-06-08 13:45:25 i Allmänt

Några tips om var man kan köpa fina sommarblommor inte allt för dyrt? Nu när inte Coop i Haninge längre har en trädgårdsavdelning så har Bauhaus blivit ensamma på täppan vilket märks speciellt på Pelargonier och andra krukväxter som är väldigt fula och dyra. Handlar gärna hos små privata odlare, finns det några i närheten?

Stand up i parken

Publicerad 2011-06-08 13:38:06 i Allmänt

Jag är ute i god tid men jag måste göra reklam för Kultur i Huddinge. Onsdag 15 juni klockan 18.30 i Sjödalsparken kommer Norra Brunn på turné - Stand up i parken. Lions har servering av kaffe och kaka men framför allt, det är fri entré! Missa inte detta tillfälle!

Ja se det regnar

Publicerad 2011-06-08 13:31:38 i Allmänt

ja se det regnar det är ju härligt hurra! Vi behöver regn så jag tycker att det kan regna hela dagen i dag och så vaknar vi i morgon till gröna gräsmattor och strålande solsken.

1 juni

Publicerad 2011-06-01 10:34:06 i Allmänt

1 juni betyder utspring från våra gymnasieskolor i Huddinge. Stort Grattis & Lycka Till!

Bastuflotte (igen)

Publicerad 2011-06-01 10:27:03 i Allmänt

Till att börja med vill jag med det bestämdaste upplysa om att jag har absolut inget emot Bastuflotten i sig själv, jag har heller inget emot vart den är placerad (södra badet) och jag erkänner gärna att det ser riktigt fint och trevligt ut speciellt med den nybyggda "dansbanan" intill. Det jag har problem med är att Bastuflotten lever ett väldigt anonymt liv, i alla fall för alla oss som inte är medlemmar i den allra inre cirkeln. Det finns frågor som jag tror att många vill ha svar på bla. vem/vilka äger Bastuflotten och vem kontaktar man för att hyra/låna den? Ni som var så aktiva att försvara Bastuflotten förra året och lovade vitt och brett att den skulle kunna hyras, var är Ni nu, varför är Ni så tysta? Jag önskar att Ni ansvariga kan ha så mycket vett och etikett att Ni omgående informerar oss på den officiella hemsidan och givetvis även här på Ugglan om vad som gäller men det är väl för mycket begärt, eller?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela