ugglaniadran

Hej då januari!

Publicerad 2010-01-31 18:21:56 i Allmänt

Så här på sista dagen av januari tänkte jag summera upp vad som har kommenterats mest under månaden och det är utan tvekan våra vägar och plogningen. Oavsett vad Du tycker om detta så måste man erkänna att den här säsongen än så länge har varit extrem jämfört med de senaste åren, inte den bästa vintern att vara ny på jobbet. På andra plats kommer detta med att vara eller inte vara anonym när man skriver kommentarer.  Det här verkar höja blodtrycket på vissa. Jag håller fortfarande fast vid att i en perfekt värld så ska alla kunna säga vad dom tycker och tänker utan att vara oroliga för eventuella efterföljder. Då vi är långt ifrån en perfekt värld så ska man givetvis ha möjlighet att vara anonym och dessa åsikter ska vara lika viktiga och tas på samma allvar som de kommentarer som har lämnats med riktiga namn. Nu vänder vi blad i kalendern och ser fram emot att vi är en månad närmare våren.

Anonym eller inte

Publicerad 2010-01-24 14:54:18 i Allmänt

Vid flera tillfällen har frågan kommit upp varför de flesta skriver sina kommentarer anonymt. Ja, skriver man namn och adress så finns det tydligen stor risk att någon måste ta till sig rollen som minipolis. Jag har ingen som helst förståelse för den person som tog sig friheten att kontrollera det som skrivits och därefter kommentera detta anonymt.  Finns det fortfarande någon som undrar varför de flesta väljer att skriva anonymt?

Viktiga datum

Publicerad 2010-01-19 11:17:37 i Allmänt

Skriv in dessa datum i Din kalender. 27 februari Isfiske klockan 10.00, 8 mars Tomtägareföreningens årsmöte klockan 19.00, 12 april Vägföreningens årsmöte, 17 april vårstädning. Eldningsvecka under v.16

En liten historia...

Publicerad 2010-01-17 16:34:24 i Allmänt

När en lastbilschaffis stannar för rött glider en liten Nissan Micra
upp jämsides...Ur Micran hoppar en blondin, som springer runt till
lastbilens förardörr och knackar på.
Lastbilschaffisen vevar ned rutan och blondinen säger: -Hej, jag heter
Linda och din last håller på att läcka ut!
Lastbilschaffisen struntar fullständigt i blondinen, men när han stannar
vid nästa rödljus glider Micran upp jämsides igen. Blondinen hoppar ur,
springer runt och knackar på förardörren.
Lastbilschaffisen vevar ned fönstret och blondinen utbrister igen: -Hej,
jag heter Linda och din last håller på att läcka ut!

Lastbilschaffisen skakar på huvudet och fortsätter nedför gatan.
Vid det tredje rödljus-stoppet händer samma sak igen... Andfådd hoppar
blondinen ur Micran, springer runt och knackar på fönstret på förardörren.
Lastbilschaffisen vevar ned fönstret och blondinen säger på nytt: -Hej,jag
heter Linda och jag sa att din last håller på att läcka ut! 

När det blir grönt drar lastbilschaffisen på och hinner fram till nästa rödljus i god
tid innan Micran.
Den här gången hoppar lastbilschaffisen ur och skyndar iväg att möta
Micran. Han knackar på fönstret till förardörren och när blondinen vevar
ned rutan säger han: -Hej, jag heter Bosse, det är mitten av januari och jag
kör sandbilen.

Frid

Publicerad 2010-01-13 09:02:22 i Allmänt

Kylan ligger som ett täcke över vårt lilla område, vägarna är plogade och sandade, isen har fått en promenad/skridsko slinga, posten kommer, SRV tömmer soporna, inga elavbrott, alla är nöjda och belåtna det är lugnt i vårt lilla område.

Ovanligt möte

Publicerad 2010-01-12 18:50:01 i Allmänt

I dag när jag var ute och gick mötte jag en Fasan, väldigt ovanligt för mig, vet inte när jag såg en Fasan senast ute i Ådran. Fasan, asiatisk hönsfågel som inplanterats som jaktvilt i Europa.

Inbrott

Publicerad 2010-01-11 17:16:17 i Allmänt

Hörde Ni inslaget i Radio Stockholm P4 i dag som handlade om inbrott. Det var verkligen en nedslående statistik, inbrott i bostad har ökat med 50%, hemska siffror. Det som stjäls mest är bärbara saker såsom smycken, mindre hemelektronik mm, det är lätt att ta med sig och skickas sen till hemlandet som vanliga postpaket. Dessa kriminella "passar in" i området kan tex. utge sig för att vara hantverkare eller att arbeta inom hushållsnära tjänster, därför ska man vara väldigt noga med vilka företag man anlitar och vilka personer som man släpper in i hemmet. De tar god tid på sig att kontrollera det intressanta området, ibland i flera dagar. Detta och mycket mer informerade man om från en nytillsatt avdelning med det långa namnet Stockholms Bostadsinbrottskomission.

Äntligen!

Publicerad 2010-01-09 13:29:31 i Allmänt

Vem eller vilka är de vänliga själar som har tagit sig tid att fixa på isen? De är värda en eloge, Tack! Jag tror att det är många av oss som kommer att ta en extra omväg för att kunna gå på isen och samtidigt se Ådran från ett annat håll, från sjösidan.

Kallt

Publicerad 2010-01-09 11:16:59 i Allmänt

Nu är det bra kallt, vaknade upp till minus 20 grader utomhus och lite småkyligt inomhus. Elementen klarar inte riktigt den här kylan så det blir att elda för fullt i öppna spisen, efter ett tag blir det varmt och skönt. Nu får man tillbaka efter allt jobb med veden! Hur går det för Er, klarar Ni kylan? Just nu bor vi i ett underbart vackert landskap, kanske ska man passa på och ta fotografier för årets julkort samt ta en promenad till södra badet och kolla in om det är några som är ute på den plogade isen. Ha en riktigt trevlig lördag.

inställd buss

Publicerad 2010-01-07 20:24:13 i Allmänt

Hur har det gått för Er i dag, Ni som behövde åka med bussen? Två gånger under dagen (vid lunch och sen eftermiddag) mötte jag folk promenerandes på Ådravägen eftersom bussen inte hade kommit. Var bussarna inställda under hela dagen och i så fall varför?

småfåglar

Publicerad 2010-01-04 20:59:07 i Allmänt

Var är våra småfåglar? Ja, hos mig är dom i alla fall inte. Har gjort ett "smörgåsbord" med godis i samma träd som alla tidigare år men fåglarna lyser med sin frånvaro. Jag har sett Hacke Hackspett några gånger och någon ensam Skata men det är också allt. Känns oroande, så här tomt med fåglar har det aldrig varit tidigare, kanske är de hos Dig?

Is på våra sjöar

Publicerad 2010-01-03 16:57:48 i Allmänt

Kanske är jag lite extra tjatig när det gäller is på våra sjöar, det har ju inte funnits så mycket av den varan de senaste åren. När jag åkte åt Huddingehållet i dag så såg jag att det var plogat på Orlången, vid Ballingsnäsbron, och det var massor av folk ute både med och utan skridskor, vad det såg härligt ut! Om dom kan så kan väl vi, eller hur? Finns det någon vänlig (modig?) själ som kan ploga fram en slinga på Ådran? Jag är säker på att det skulle uppskattas av många Ådrabor.

Frågor och Funderingar till Ådrans tomtägareförening

Publicerad 2010-01-03 16:30:00 i Allmänt

Enligt önskemål har jag gjort den här sidan åt oss som har funderingar och frågor till tomtägareföreningen.  Här kan Du ställa frågor, allt kommer att kopieras och i god tid skickas till styrelsen så att vi kan få svar vid årsmötet, som brukar vara i slutet av februari.

folk på isen

Publicerad 2010-01-02 14:54:47 i Allmänt

Som vanligt blev det en promenad runt Ådran i dag. Vackrare än så här kan det knappast bli, speciellt när solen skiner.  Mötte inte någon under promenaden, de flesta av Er var förmodligen inomhus och mös och löste Melodikrysset, däremot var det ett gäng ute på isen! Någon som kan svara på hur tjock isen är nu?

Vägunderhåll

Publicerad 2010-01-01 15:39:51 i Allmänt

GOTT NYTT ÅR TILL ALLA!
Då jag utgår ifrån att kommentarerna gällande vägunderhåll kommer att fortsätta börjar vi nu att skriva i januari.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela