ugglaniadran

Nu blir det ännu mörkare

Publicerad 2010-10-31 09:25:50 i Allmänt

Härliga november är snart här och med det ännu mer mörker. Kan vi inte komma överens om att vi alla använder reflexer och gärna ficklampor när vi är ute och rör oss i området. Det är hopplöst svårt att se både folk och djur, allra helst om det även regnar eller är dimmigt.

Boarea

Publicerad 2010-10-30 14:13:44 i Allmänt

Det finns ett renoverat hus på Ådravägssidan på 84 kvadrat med en altan om 60 kvadrat och friggebod som är till försäljning. Huset ser verkligen fint ut och tummen upp till ägarna som har kunnat bygga så stort, men det går samtidigt inte att låta bli att fundera på hur det är möjligt att bygga så stort när många fastighetsägare i området antingen får böta eller riva om det så bara är några få extra kvadrat utanför bygglovet. På tomtägareföreningens årsmöte i år tillsattes en arbetsgrupp bland medlemmarna som skulle arbeta för större bygglov, är det någon av Er eller någon annan som är insatt i det här och kan förklara för oss andra som gärna skulle vilja ha lite större boyta?

Lissmavägen och Länna trafikplats

Publicerad 2010-10-24 15:50:48 i Allmänt

Huddinge kommun bygger infart till ny bensinstation och restaurang från Lissmavägen samt en ny cirkulationsplats vid RV73:s rampers anslutning mot Lissmavägen. Bensinstationen är Shell och restaurangen är MAX Hamburgarrestaurang. Pefekt med en bensinstation så nära och en MAX säger man aldrig nej till. Klart hösten 2011

var går gränsen

Publicerad 2010-10-24 15:38:06 i Allmänt

När blir slyr träd? När blir träd slyr? Har det med storleken att göra eller var det växer? Hmmm, en söndagsfundering bara.

mark & väg

Publicerad 2010-10-24 15:28:09 i Allmänt

Hade en intressant diskussion med några av mina grannar i går. Det handlade om våra vägar och all mark runt omkring oss, till exempel festplatsen. Äger vi fastighetsägare allt detta tillsammans, förvaltar vi det på något sätt, äger kommunen det, eller hur ligger det till? Någon där ute som kan informera oss?

Utsikt viktigare än säkerheten?

Publicerad 2010-10-17 19:56:42 i Allmänt

I gästboken på Tomtägareföreningens hemsida kan man läsa 'bort med slyn och fram med utsikten' jag trodde i min enfald att det var (trafik)säkerheten som skulle prioriteras genom röjningen.

Stora och små byggnader

Publicerad 2010-10-17 19:26:45 i Allmänt

Det finns tydligen något som heter utomplansbestämmelser och det gäller på Årtorpssidan. Lycka för de som bor där, men hur kommer det sig egentligen att det är olika bygglovsregler i Ådran, varför gäller inte 80+ även på Ådravägssidan?

Bastuflotten

Publicerad 2010-10-13 14:21:48 i Allmänt

Hej Ulla! Tog inte upp Bastuflotten i mitt första inlägg om mina funderingar med risk för att anses vara för bakåtsträvande, upprepande och utses till Bastuflotte-hatare.
MEN, visst är det ett intressant "fenomen". Bygg något, släng det i sjön, strunta i andra, jag/vi gör som vi vill attityd, Hmm.........

Nej, jag har inte flyttat

Publicerad 2010-10-12 15:44:47 i Allmänt

Tackar som frågar, hälsan är bra så jag går min dagliga promened i Ådran. Jag tog en paus från skrivandet och njöt av en fin sommar, men har fortsatt att fundera. Vi Ådrabor måste bo i ett av de mest skyltrikaste områden i Stockholm, börja att räkna skyltar och se vad ni får för totalsumma! Bra att buss 709 numera åker till Länna köpcentrum och buss 865 till Skärholmen. Busskuren som ska vara vid Bruket ser fin ut, vad trevligt det skulle se ut med dessa små hytter vid varje hållplast. "Herrgården" som byggs på udden på Årtorpssidan, ser (mycket) större ut än 55 kvadrat. Hur gick det i tennisturneringen, Ådran Open? Varför ska medlemmarna i tomtägareföreningen rensa slyr utmed Ådravägen då det finns pengar i kassan och en firma kan anlitas och rensa allt som behövs snabbt och säkert? Varför anser vissa att de är förmer än andra? Hur har det gått med Kotte? Är samma företag ansvarig för våra vintervägar i år som förra säsongen? Har det plockats mycket svamp? Stämmer det att det finns Vildsvin i vår skog? Har man hamnat i botten finns det bara en väg:uppåt, kommer Nässén och company att klara detta tunga jobb? Jag tror och hoppas det, tycker att hans inlägg i Ådrabladet hade en positiv kämparanda. Kanske skulle en fototävling utlysas, intressant att få ta del av vårt vackra Ådran genom olika kameralinser. Stackars boende i "joddlarstugan" på Ådravägen som varjde dag måste se den hemska rostiga grävskopan och dess "arbete". Nu borde redaktören för hemsidan vara "varm i kläderna" och producera en inbjudande och informationsrik hemsida, så är tyvärr inte fallet, sidan är för kantig, med för mycket färger, det är för lite information och det är dålig och långsam uppdatering. Blir det fint väder under eldningsveckan? Är det snart jul?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela