ugglaniadran

GOTT NYTT ÅR!

Publicerad 2009-12-28 17:58:24 i Allmänt

Vill önska Er alla ett gott slut på 2009 och ett positivt och spännande 2010. För mig har det varit ett mycket roligt år, trodde aldrig att min blogg skulle få så många unika besökare och att det skulle bli så mycket spännande kommentarer, stort TACK för det!
Nu har vi ett nytt oskrivet år framför oss och jag hoppas och önskar att vi fortsätter att ha en öppen dialog här på Ugglan om vad vi tycker och funderar över. Jag har också en förhoppning om att våra föreningar sätter fart och får i ordning på deras hemsida så att vi medlemmar utan några problem kan hitta all den information vi söker. Jag hoppas också att både Tomtägareföreningens och Vägföreningens årsmöten blir välbesökta och att vi Ådrabor blir  mer aktiva om vad som (inte) händer i vårt område, ett bra sätt är att skriva motioner. Tack för i år, hoppas Din nyårsafton blir precis så som Du önskar.

Skridskoåkning på sjön

Publicerad 2009-12-22 13:03:11 i Allmänt

Såg i en kommentar från 19 december önskemål om en plogad bana på sjön. Kommer ihåg att vi hade det för flera år sedan, vem var den vänlige själen som ställde upp då, finns han/hon kvar i området eller finns det någon annan som har möjlighet att hjälpa till?

Buss i diket

Publicerad 2009-12-22 12:48:57 i Allmänt

Idag på förmiddagen hade bussen hamnat i diket på väg uppför den branta vägen vid Bruket. Varningblinkers var på och man såg varken chaufför eller passagerare.

Nu vänder det!

Publicerad 2009-12-21 16:42:48 i Allmänt

Vintersolståndet 21 december. Den tid på året då solen når sin lägsta punkt över horisonten. Vi klarade mörkret den här gången också, nu blir det ljusare för var dag. Underbart!

Julmusik

Publicerad 2009-12-20 15:23:56 i Allmänt

Se hela bildenVill Du lyssna på julmusik? Då har jag ett bra tips, ratta in radiokanalen Vinyl 107 där spelar de bara julmusik fram till annandagen, mycket bra musik både nytt och gammalt. Trevlig fortsättning på 4 Advent.

Krock

Publicerad 2009-12-18 15:35:05 i Allmänt

Ingen snöstorm och inte mörkt utan en underbar vacker vinterdag med sol, och vad händer då på Ådravägen? Jo, en krock! Inga personskador vad jag vet men kraftiga plåtskador på både personbil och lastbil. En bidragande orsak till krocken var HASTIGHETEN, visserligen var det både halt och osandat men ska man bara skylla på det borde var och varannan bil vara krockskadad vid det här laget. Snälla anpassa hastigheten efter väglaget (Du är inte själv på vägen) och snälla sanda på en gång!

Julklappar under granen

Publicerad 2009-12-17 09:38:18 i Allmänt

Om Du har julklappar liggande under granen och som syns när man tittar in i Din bostad, ta bort dom! Nu i inbrottstider är det gyllene tillfällen för tjyven att få med sig nya och dyra produkter, klappat och klart. Bedrövligt men sant.

Snöstorm

Publicerad 2009-12-16 22:43:36 i Allmänt

Vilken snöstorm! Mysigt att sitta inne och kura, lyssna på blåsten som viner runt knuten och bara se vitt när man tittar ut, brasan sprakar och ett glas varm glögg sitter inte fel. Men hur mysigt blir det i morgon bitti?

Julgran

Publicerad 2009-12-16 13:54:13 i Allmänt

Hur kommer det sig att vissa granar vill bli julgranar och andra bara är fula? Inte många dagar kvar att ordna julgran. Var skaffar Ni gran någonstans? På egna tomten, på någon annans mark eller köper Ni granen? Det finns massor av små fina granar som står lite tokigt här och där i vårt område, är det ok att ta med sig en sån gran hem?

Nu har den kommit!

Publicerad 2009-12-16 00:36:06 i Allmänt

SNÖN! Efterlängtad av många, inte så populär bland andra. Tycka vad man vill men visst är det vackert just nu. När man kör in på Ådravägen så är det som att komma in i en helt annan värld. Vad är oddset på att det blir en vit jul i år?

Bäverbesök

Publicerad 2009-12-09 11:17:31 i Allmänt

Har Ni sett att Bävern har varit på besök vid Ådravägen? I vattnet ligger några avätna träd. Intressant att Bävern inte blivit skrämd av trafiken på vägen, det skulle vara roligt att se den i action men han/hon verkar vara ett riktigt skyggt djur. Undrar hur lång tid det tar för Bävern att fälla ett träd.

Julmarknad

Publicerad 2009-12-08 15:25:34 i Allmänt

SågenGård på Ådravägen 98 har julmarknad 12 december mellan 13-17. De har gårdsbutik med hemtillverkade produkter, Cafe, korvgrillning på öppna brasor, ved- & granförsäljning, glögg och pepparkakor, sadelmakeri med försäljning av häst- och hundsaker, smedja och ponnyridning för de små. Visst ska vi besöka och stödja våra lokala företagare. För mer information www.sagengard.se

Inbrott igen

Publicerad 2009-12-08 14:54:20 i Allmänt

Dåliga nyheter. I fredags vid midnatt skedde ett inbrott på Ådravägen fast det var folk hemma.  I senaste Mitt i Huddinge (8 december) finns en artikel om att inbrottsligor härjar i Huddinge.  Det är en kraftig ökning gällande antal villainbrott när man läser statistiken: i oktober var det 9 inbrott under 2008 och 32 under 2009, i november var det 16 inbrott 2008 och 27 stycken under 2009.
Källa: Södertörnspolisen

Vad är viktigt egentligen

Publicerad 2009-12-05 20:17:10 i Allmänt

Jag är fundersam........när man besöker Ådrans officiella hemsida så finns det helt plötsligt mycket information och några bilder på den "hemliga" bastuflotten som än så länge inte har något som helst att göra med någon av styrelserna, hur kommer det sig? Samtidigt saknas information om förra söndagens möte gällande grannsamverkan som jag vet många vill veta mer om, saknas gör också protokoll från tomtägarföreningens höstmöte. När man läser kommentarerna på min blogg så är det många som vill veta mer om regler för tung trafik och vad som ingår i en vägtillsynsmans ansvarsområde mm. Detta är viktig information för oss alla men finns inte på hemsidan, däremot en bastuflotte! Var har styrelserna för prioteringar?

709

Publicerad 2009-12-04 09:30:05 i Allmänt

Buss 709 åker inte in på Ådravägen nu på morgonen 09.30 på grund av halt väglag.

Larm

Publicerad 2009-12-03 09:05:03 i Allmänt

Har Ni sett flygbladet från Securitas Direct som följde med veckans reklambunt? Först av allt vill jag bara informera om att jag inte jobbar för Securitas och det gör inte någon av familjemedlemmarna heller. Hur som helst, de har ett riktigt bra erbjudande om ett hemlarm installerat och klart för under femhundringen!Jag vet att ett alarm inte avskräcker om man verkligen har bestämt sig för att göra inbrott i ett speciellt hus, men jag tror också att det försvårar för de kriminella om så gott som alla har ett alarm. Kanske har vi också möjlighet att få väktare som patrullerar i vårt område och på det sättet finns på plats snabbare vid eventuella utryckningar. Det här erbjudandet är för bra för att missa.

Bastuflotte i Ådran

Publicerad 2009-12-02 13:35:58 i Allmänt

Nu har vi fått svar på våra frågor, huset som ingen ville kännas vid är en bastuflotte som ska vara till för alla som bor i Ådran. Visst är det fantastiskt att så många som 10-12 personer frivilligt och helt ideellt bygger en bastuflotte åt oss, men varför detta hemlighetsmakeri, varför har vi boende inte fått reda på något förrän nu, kanske en tidig julklapp? Det tackar vi för.

Inbrott

Publicerad 2009-12-02 13:14:52 i Allmänt

Det har nu varit sex inbrott sen slutet av oktober: Sandtäppevägen, Turkosvägen, Diamantstigen, Lammstigen, Slåbodabacken och Vråkstigen. Jag tycker att det här är förskräckligt och känner verkligen för de som har blivit utsatta. Hur ska vi få ordning på det här, vad behöver vi göra för att känna oss trygga? Bara tanken på att det finns kriminella som härjar i vårt område känns mycket olustigt, kanske har jag sett bilarna åka förbi, kanske har jag till och med mött dem på mina promenader. Det är så mycket man vill veta, är det både permanent och fritidsboende, är det samma tillvägagånssätt, samma tider, vad är det som stjäls och vad säger polisen? Det är en jobbig känsla att känna sig orolig när man ska lämna huset om så bara för att åka och handla, och snart kommer långhelgerna då många åker bort. Det här är oacceptabelt vi måste på något sätt tillsammans få stopp på det här.

Första vinterdagen

Publicerad 2009-12-01 14:10:34 i Allmänt

Jaha, i dag är det första december, det kan man inte tro, grön gräsmatta och en blommande Kaprifol! I november gick man i dimman, 12 timmars solsken i Stockholm under hela månaden, vi får önska oss mer sol under kommande månad och det är bara 21 dagar till Vintersolståndet då det äntligen vänder! Om det inte räcker får vi njuta av alla fina ljus som lyser både i trädgård och hus, det är så vackert när man är ute och promenerar i mörkret.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela