ugglaniadran

Godis, är det verkligen gott

Publicerad 2010-03-30 16:16:28 i Allmänt

Svenskarna är världsmästare på att äta godis. Vi äter 17 kilo godis per person och år, medan den genomsnittlige EU-medborgaren äter sju kilo per år. Nu till påsk ska det ätas ännu mer och priserna på smågodis varierar från affär till affär, Ica Kvantum Kungens Kurva tar drygt 29 kr/kg för de första 2 kilona medans City Gross som jag besökte i går fortfarande har ett kilopris på 69 kronor, Willys tar 37 och Coop 39. Undrar hur många ton godis vi sätter i oss under påskhelgen?

TV reklam

Publicerad 2010-03-30 08:58:09 i Allmänt

Det här har inget med Ådran att göra, MEN jag måste bara skriva av mig och lite försynt undra om det bara är jag som reagerar (negativt) på reklamen om analklåda!? Herregud, varje gång reklamen körs i TVn hittar jag på något annat för att slippa se bedrövelsen.  I och för sig måste man hålla med om att reklamen är bra på så sätt att jag reagerar och till och med skriver om det, MEN jag vill inte se mer av den här reklamen, nu räcker det för mig.

Isfiske

Publicerad 2010-03-30 08:48:56 i Allmänt

Fick förhinder och kunde tyvärr inte närvara vid årets isfiske som gick av stapeln den 20 mars. Blev positivt överraskad när jag såg att fiskevårdsföreningen lagt upp både bilder och information under deras flik på hemsidan (fort gick det också). Det såg riktigt trevligt ut i det vackra vädret.

Det kom ett brev på posten

Publicerad 2010-03-29 15:45:45 i Allmänt

från Ådrans vägförening. Styrelsen föreslår att vägavgiften för 2010 ska höjas. Vad tycker Ni om det? Jag kan inte påminna mig om att det överhuvudtaget togs upp att ekonomin var i gungning eller på något annat sätt i fara på förra årsmötet, kan Ni?

När snön försvinner dyker de upp

Publicerad 2010-03-29 15:25:43 i Allmänt

Läser på den officiella hemsidan att Litauiska dieseltjuvar har tagits på bar gärning av 2 grannar härom natten. Verkligen modigt och duktigt att Ni vågade och väldigt tråkigt att kriminaliteten är tillbaka i vårt område.

Skrot och sopor

Publicerad 2010-03-29 14:41:57 i Allmänt

Precis när man kör in på Ådravägen, på höger sida, ligger det en hög med kartonger och tomma ölflaskor. Hur kommer det sig att man slänger sopor just där, stannar bilen går ut och bra slänger det ifrån sig. Varför gör man så och vem gör så? Det är förbannat dumt. Fortsätter man på Ådravägen och fortfarande på höger sida så kommer man till den plats där det tidigare har stått en stor grävmaskin, nu står det en maskin där igen och den här gången är det en ännu fulare och rostigare maskin. Varför parkerar man där och vem gör det? Hur länge ska den här maskinen stå där, flera månader som den förra? Kan inte bara vara jag som reagerar negativt på det här.

Sommartid!

Publicerad 2010-03-27 16:58:02 i Allmänt

Jag glömde faktiskt bort att det var Våffeldagen i torsdags, men att ställa om klockan i natt det glömmer jag inte bort!  Klockan ska ställas fram en timme och hux flux har vi ljusa kvällar! Jag klarade vintern, nu blir det bara bättre och bättre dag för dag trallallallla.

Igelkottar

Publicerad 2010-03-19 16:48:29 i Allmänt

Det har kommit en gullig kommentar från Karin och Jocke gällande Igelkottar. Gå in på September och sedan Igelkottar och läs ett härligt positivt inlägg! Jag hoppas verkligen att Karin och Jocke vill hålla oss uppdaterade om vad som händer med deras Igelkottprojekt.

20 mars

Publicerad 2010-03-19 16:06:41 i Allmänt

Förutom att Joakim och Kim har namnsdag så är det Vårdagjämningen. Ser Ni också ljuset i tunneln?

En andra chans

Publicerad 2010-03-15 12:10:23 i Allmänt

blir det med Isfisket nu på lördag den 20 mars klockan 10:00. Vi får hoppas på ett lika vacker väder som det har varit de sista dagarna så att fisket blir av den här säsongen. Väl mött på lördag och god fiskelycka!

Grannsamverkan

Publicerad 2010-03-14 09:01:00 i Allmänt

I dag klockan 11.00 har Grannsamverkan möte i Ladan. Om man är intresserad kan man tydligen titta förbi men det finns bara 25 stolar blev vi upplysta om på årsmötet så först till kvarn.....
Den här gången ska det bla. handla om vad man enligt lagen får och inte får göra vid personligt ingripande. Jag tycker att det här är ett bra initiativ, och desto fler av oss boende som känner till både Grannsamverkan och lagar desto bättre.

Anna vann

Publicerad 2010-03-14 08:48:22 i Allmänt

Det var de ungas tävling i går. Säga vad man vill om Annas melodi, men vilken raketfart hon har gjort till toppen. Så nu kommer frågan, hur klarar sig detta musikaliska bidrag i Oslo? Min personliga favorit, Peter Jöback hittar man långt ner på listan, han fick inte många poäng av de unga "Idoltittarna". Lycka till Anna, ska bli spännande och se hur det kommer att gå för Dig, det kan ju inte gå sämre än vad det har gjort för våra etablerade sångerskor de senaste åren.

Arbetsgrupp

Publicerad 2010-03-11 08:18:55 i Allmänt

Den vilande arbetsgruppen som tidigare har arbetat för att vi ska få större byggrätt i Ådran väcktes till liv vid årsmötet. Efter en del diskussioner bestämdes det att gruppen nu endast ska koncentrera sig på möjligheten att få bygga större. Önskemålet är det som gäller i Haninge kommun, dvs. 80 + 25. För att bli beviljad större byggrätt ska fastighetsägaren ha godkänt vatten/avlopp och tank. Det ska vara det enda kravet, inget kommunalt vatten och avlopp eller små reningverk ska behövas. Det är väldigt enkelt: godkänt vatten/avlopp/tank=byggrätt. Jag stödjer det här helhjärtat och tror att gruppen, med flera nya engagerade medlemmar, kommer att lägga fram ett mycket bra förslag som Huddinge kommun inte kan avslå. Som någon sa, "tänk på att det är valår i år".

Ny ordförande

Publicerad 2010-03-10 08:24:54 i Allmänt

På självaste Internationella Kvinnodagen blev Petra Berns vald till Tomtägareföreningens ordförande. Är det första gången det finns en kvinna på den posten? Stort grattis till Petra, nu ser jag fram emot att Du leder arbetet och får fram en förening á 2010 dvs. öppenhet och en orädsla att använda nya arbetssätt och prova nya tankegångar samt givetvis en mycket aktiv dialog till alla oss medlemmar. Det här kommer Du att klara Petra, tillsammans med de gamla och speciellt de nya styrelsemedlemmarna som förhoppningsvis har många nya idéer och mycket kunskaper att bidra med.

Kanske hinner vi

Publicerad 2010-03-10 07:55:36 i Allmänt

med isfiske i vinter i alla fall. Fiskevårdsföreningen ska inspektera isen nu på lördag och visar det sig att isen är ok så planeras isfiske till nästkommande lördag, 20 mars. Det är för övrigt vårdagjämningen. Lappar kommer att sättas upp på anslagstavlorna. Jag hoppas vi hinner, det skulle bli en härlig morgon speciellt om det kan bli lika vackert vårvinterväder som vi har just nu.

Lycka

Publicerad 2010-03-08 13:49:48 i Allmänt

Ibland behövs inte mycket för att känna lycka, och inte behöver det kosta mycket pengar heller. I dag kände jag lycka över de droppande taken, den varma solen och att man ser mer asfalt än snö på Ådravägen. Ja, jag överlevde den här vintern också och nu kan det bara bli bättre för varje dag som går. Vilken härlig känsla!

Glöm inte bort

Publicerad 2010-03-07 10:25:42 i Allmänt

att det är Tomtägareföreningens årsmöte i morgon. Det ska bli mycket intressant att få reda på vem som blir ordförande och sekreterare, samt hur mycket diskussion det verkligen kommer att bli om den flytande bastuflotten. Blir den medlemmarnas eller kommer flotten fortfarande vara i privat ägo?

Köldrekord

Publicerad 2010-03-03 17:02:37 i Allmänt

Läste precis att under januari klättrade inte temperaturen över nollan en enda gång i Stockholm. Det är något som inte inträffat sedan åtminstone 1829 enligt SMHI. Medeltemperaturen i huvudstaden har legat på minus 7,7.

Snö på taket

Publicerad 2010-03-03 08:27:34 i Allmänt

Nu börjar jag bli allvarligt orolig. Man hör så mycket om tak som inte klarar snötyngden och nu funderar jag varje dag på hur mitt lilla hus kommer att klara trycket, är det tillräckligt bra byggt. Bara tanken på att taket ska rasa in (med all snö) gör en kallsvettig. Högst upp på önskelistan står en takskottare som redan befinner sig på taket. Trots oron njuter jag av den här otroligt vackra morgonen, vilken vinterdag.

påskris

Publicerad 2010-03-02 08:46:04 i Allmänt

Ena dagen snöstorm med stora trafikproblem och tak som inte klarar trycket. Andra dagen hela torget fyllt med påskris i alla regnbågens färger. Inte undra på att man är förvirrad.

Första mars första vårdagen

Publicerad 2010-03-01 08:03:45 i Allmänt

Enligt SMHI:s definition är det vår när temperaturen är stigande och det har varit plusgrader i minst sju dagar i följd. Förutsatt att det är efter den 15 februari. Alltså vet man inte att det är vår förrän man är en vecka in på den. Kalenderindelningen är dock lite striktare och säger att vår är det den 1 mars, oavsett väder. Untanför mitt fönster är det just nu snöstorm.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela