ugglaniadran

lutande stolpen

Publicerad 2009-11-30 12:58:08 i Allmänt

Den här lutande stolpen hittar man på Kristallvägen precis vid badet. Ser inte vidare trevligt ut eller hur? Att man kör ner en stolpe kan jag förstå, olyckor händer, men att inte ta sig tid att räta upp stolpen det kan jag absolut inte förstå. Hur kommer det sig att man brara sticker och inte gör rätt för sig och lagar det man har haft sönder? Urdåligt!

1 Advent

Publicerad 2009-11-29 11:34:17 i Allmänt

Jag vill önska mina nuvarande och blivande Ugglaläsare en mysig första Advent. Jag hoppas att det blir en fridfull jul för oss alla.

Kontaktlistan är inte komplett

Publicerad 2009-11-24 18:19:13 i Allmänt

Varför finns inte kontaktinformation till Fiskevårdsområdesföreningen samt till de tillsynsansvariga på den officiella hemsidan? Jag anser att om det ska finnas en kontaktlista så ska alla kontaktpersoner finnas uppskrivna samt att listan måste kompletteras och uppdateras regelbundet, annars är det liksom ingen idé.

Flytande stuga

Publicerad 2009-11-24 13:53:41 i Allmänt

 Här kommer en bild på den omtalade stugan för Er som inte har möjlighet att se den i verkligheten. Stugan är välbyggd och det är någon eller några som har lagt ner både tid och pengar på detta bygge, men varför är den på badet och varför är den i vattnet och vem äger stugan?

Lastbilar

Publicerad 2009-11-23 19:33:47 i Allmänt

Se hela bildenVisst finns det regler och tillstånd när det gäller  tung trafik på våra vägar? Trafiken med tung lastil har ökat katastrofalt då dessa används som det dagliga transportmedlet in och ut, fram och tillbaka, hit och dit morgon som kväll. Det här måste de ansvariga ta tag i omedelbart, finns det regler så ska de följas och det ska gälla alla!

Mail adress

Publicerad 2009-11-21 10:06:58 i Allmänt

Ser i en av kommentarerna att vår vägtillsynsman har en mail adress [email protected] . Den informationen finns inte på vägföreningens egen hemsida. Varför undrar jag, det är viktigt att kontaktlistan uppdateras regelbundet så att medlemmarna kan komma i kontakt med de förtroendevalda.

lördag 21 november

Publicerad 2009-11-21 09:46:47 i Allmänt

I dag är det en mycket speciell dag för i dag skiner solen! Ut och njut av vårt vackra område, i morgon är det en ny regnig dag på gång.

Tips

Publicerad 2009-11-20 22:16:29 i Allmänt

Funderar på om man på något sätt kan använda bloggen som en "tipssida". Jag kom på idén när jag läste i kommentarerna om att det finns ett ställe i Jordbro där man kan byta däck till en skälig kostnad. Förmodligen  finns det någon som behöver information om något tex. däckbyte och med all sannolikhet finns det någon annan som kan komma med tips och rekommendera något. Långsökt kanske, men jag utgår ifrån att det finns massor av kunskap och tips att få både från proffs och amatörer boende i Ådran. Därför kommer första frågan: hur motverkar och avlägsnar man det svarta möglet som finns överallt på byggnader, staket och möbler?

Va regnar det inte?

Publicerad 2009-11-18 16:57:09 i Allmänt

Såg Ni ljuset i morse, ett blekt ljus men ändå! Förvirrad kisade jag upp bland molnen och såg solen! Det finns hopp mina vänner, solen har inte försvunnit även om det har känts så de sista veckorna. Men sen så klart kom regnet vid lunch, vad hade jag väntat mig en regnfri och solig dag:-)

Varning för inbrott

Publicerad 2009-11-17 13:43:15 i Allmänt

Nu har det tyvärr satt igång igen. I går under dagtid skedde 2 inbrott bland annat på Ådravägen. Ett av husen var tömt på så gott som allting när ägarna kom hem. Att bli utsatt för inbrott är en hemsk upplevelse och kan ta lång tid att bearbeta, kanske blir man aldrig riktigt av med känslan av att okända människor har varit inne i ens eget hem och rotat, förstört och stulit. Vad kan vi alla göra för att förhindra att detta inte händer, vi har många mörka dagar och långhelger framför oss.

Nya hastigheter

Publicerad 2009-11-16 17:14:35 i Allmänt

Har Ni uppmärksammat att det är nya hastigheter från Gladö Kvarn till Haninge? Det hade inte jag, det var en familjemedlem som upplyste mig om att hastigheten har sänkts från 90 till 80 och från 70 till 60! Så i dag tittade jag extra noga vid Lissma Skola och där fanns helt plötsligt en 60 skylt! Så nu borde de vara fritt fram att sänka hastigheten på Ådravägen också, eller hur?

Grått grått grått

Publicerad 2009-11-15 12:27:51 i Allmänt

Vad är det för väder vi fått det är bara regn kallt och grått............Jo, jag vet att november räknas som den absolut sämsta månaden vädermässigt sätt av de flesta men det här som vi har upplevt de senaste veckorna går väl nästan till historien. Nu plockar jag fram ljusslingorna och sätter upp i trädgården, jag måste ha mer ljus!

Ugglor är inne

Publicerad 2009-11-11 14:15:19 i Allmänt

10 skäl att ana ugglor i mossen. Det hoar därhemma. Ugglorna har byggt bo i inredningen i höst. Det här läste jag i en veckotidning som hade två sidor fulla med olika ugglor. Jag är inne! HO HO

Nytt företag för väghållning?

Publicerad 2009-11-10 22:11:37 i Allmänt

En kommentator har hört att Björksätra Brunnsborrning AB ska sköta vinterväghållningen och att de häromdagen lagade väghål. Nämnda företag har aldrig registrerats för F-skatt och ägs av.............en styrelsemedlem i vägföreningen.

Våra vägar

Publicerad 2009-11-09 16:29:39 i Allmänt

Oftast när jag har publicerat en blogg eller när det har skrivits en kommentar som handlar om vägföreningen och/eller dess vägar rasslar det till extra mycket i brevlådan. Kommentarerna är i de flesta fall negativa och innehåller funderingar och frågor. Jag har många fler läsare än kommentatorer och naturligtvis är inte kommentarerna på något sätt statistiskt hållbara, men det ger ändå en fingervisning om vad medlemmarna tycker om hur vägföreningen (inte) sköter kommunikationen mellan medlemmar och dess styrelse. Jag har skrivit det förut, och jag skriver det igen, det räcker inte med ett enda möte per år, det måste bli en mycket mer regelbunden kommunikation från vägföreningens sida. Vägföreningen har alla möjligheter i världen att nå ut till oss medlemmar genom den officiella hemsidan, ta till Er kritik och förslag, öppna Era sinnen, informera oss! Vad är det som stoppar Er?

Graffiti

Publicerad 2009-11-07 22:50:28 i Allmänt

Nu börjar denna "konst" komma närmare och närmare. Har Ni sett all graffiti på det röda staketet precis innan man svänger in på Ådravägen. Hur kommer det sig att det blir graffiti just där. Är det folk som bor inom gångavstånd eller packar man bilen med färg och drar iväg för att måla, jag menar det är ju en ganska avskild plats, eller hur? Det är ju inte så att man bara går förbi och tänker....sjysst här ska jag köra lite graffiti, eller?

Grönt ljus för dubbdäcksförbud

Publicerad 2009-11-05 14:29:14 i Allmänt

Den borgliga majoriteten i Stockholms stad vill införa ett förbud mot dubbdäck på Hornsgatan i syfte att minska luftföroreningarna. Nu har regeringen gett kommunerna rätt att införa lokala förbud. Det här blir ett kraftfullt verktyg för de kommuner som har stora problem med höga partikelhalter att faktiskt kunna säga nej till dubbdäck och ja till friskare luft i våra städer, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson i ett pressmeddelande.
Källa: Mitt i Huddinge den 3 november

Nu är vintervädret på gång

Publicerad 2009-11-05 06:18:04 i Allmänt

Dags att byta till vinterdäck om Ni inte redan har gjort det. Det är lite kluvet det här med dubbdäck, vad jag förstår så är det beslutat att man inte får köra på dubbdäck på Hornsgatan, eller hur? Samtidigt så har det ryktats om att även Haninge kommun har funderingar på att stänga av vissa vägar för bilar med dubbdäck. Hur kommer det här egentligen att fungera praktiskt. Personligen tycker jag att dubbdäck känns helt rätt som boende i Ådran. Vad tycker Du om det här?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela