ugglaniadran

Valborg

Publicerad 2011-04-28 14:16:35 i Allmänt

På lördag smäller det! Då är det Valborgsfirande vid södra badet, ett trevligt initiativ MEN har Ni sett storleken på det som ska tändas på och bli Valborgsmässoeld? Jag tycker att den ser farligt stor ut, är det verkligen ok att ha en så stor brasa så nära skog och bebyggelse? Vem/vilka är ansvariga för detta, vem/vilka kommer att gå brandvakt under natten och finns det tillräckligt med släckningsmaterial om olyckan är framme, eller har brandkåren hyrts in?

Sopade vägar

Publicerad 2011-04-28 14:05:30 i Allmänt

Oj vad fint det är nu när vägarna är sopade och fina MEN jag undrar vad de boende längst med Ådravägen tyckte i måndags eftermiddag när de var ute och njöt av det vackra vädret och helt plötsligt befann sig i ett STORT dammoln?

Svanar

Publicerad 2011-04-20 20:17:58 i Allmänt

Har Ni sett det stiliga Svanparet som glider fram på sjön? Jag hoppas att de vill stanna kvar hos oss och förgylla Ådran, men tyvärr bestämmer de sig nog för att flytta som alla tidigare Svanar har gjort. Kan det bero på att sjön är för liten, någon Svanexpert där ute som vet?

Rally

Publicerad 2011-04-19 15:44:53 i Allmänt

Kort eller lång, smal eller tjock, gammal eller ung, man eller kvinna, med eller utan barn, ja det spelar ingen roll, sommardäcken är på och på Ådravägen finns inga spår av vintern kvar. Nu har Formel-1 startat, halleluja!

Logiskt tänkande?

Publicerad 2011-04-18 16:17:28 i Allmänt

Just nu har vi eldningsvecka i Hudding kommun. Den 30 april är det Valborgsmässoeld vid södra badet. Den 7 maj är det vårstädning i området. Är det bara jag, men är det inte lite bakvänt det här, ska vi inte städa först och elda sen? Var ska nu grenar, kvistar m.m lagras, eller ska det fraktas bort med bil?

Bruket

Publicerad 2011-04-14 16:29:12 i Allmänt

Bruket återfinns i husförhörslängderna från 1689 som torp under Lissma. I jordeboken 1749 anges det som frälse på Lissma ägor. 1762 är Bruket upptaget som Lissma Krog. Vid samma tid bodde här en skräddare. Vid vattenfallet intill fanns en klädesstamp för tillverkning av valkat ylletyg, så kallad vadmal. Förr det viktigaste allmogetyget. Siste torparen var Johan Valdemar Vass och hans hustru Gerda Fransina Reiman. I mitten av 1800-talet brukades Bruket tillsammans med Lilla Kisala. Jorden lades till Lissma 1860 och Bruket beboddes därefter av stattorpare. Bruket avstyckades 1925 till småbruk, Lissma 4:67, 112. Arealen var 4 ha åker och 34 ha skog. Bruket är idag (1998) sommarbostad och ligger vid avtagsvägen mot Årtorp nära utloppet från Ådran. Källa: "Torp och gårdar i Huddinge" utgiven av Huddinges Hembygdsförening

Till salu

Publicerad 2011-04-12 16:22:33 i Allmänt

Det finns en fastighet i området som har varit till försäljning i över 150 dagar. Enligt bilderna så ser det fint ut och man undrar lite förvånat hur det kommer sig då de flesta fastigheter "plockas upp" på en gång trots i många fall skenande priser. Hur kommer det sig att just den här fastigheten inte säljs?

Betessläpp

Publicerad 2011-04-12 16:13:40 i Allmänt

Årets betessläpp på Björksättra Gård som går av stapeln söndagen den 8 maj är fullt, inga mer anmälningar tas emot.

Dåtid eller framtid, vad är viktigt

Publicerad 2011-04-06 16:49:59 i Allmänt

På den officiella hemsidan kan man (fortfarande) läsa om det trevliga isfisket som gick av stapeln i vintras. Man kan också, om man scrollar ner på sidan, läsa en uppmaning om att det behövs hjälp till midsommarfirandet. Varför "arkiveras" inte artikeln om isfisket inom "Fiske" för det är där den hör hemma eller hur? Midsommarfirandet måste vara viktigare än en liten ruta nere i högra hörnet, eller hur? Så redaktören, upp med en ny stor efterlysning över hela sidan så att den inte går att missa och så får vi hoppas på att många hör av sig och vill jobba idiellt på midsommarafton i stället för att njuta av en ledig dag med familj och vänner.

Årsmöte

Publicerad 2011-04-04 10:49:24 i Allmänt

Vägföreningen har sitt årsmöte i Klockargården i kväll, men vilken tid? Jag har letat både på deras hemsida samt på anslagstavlan men hittar ingen information. Jag utgår ifrån att det är klockan 19.00.

Pontonbro

Publicerad 2011-04-01 16:26:39 i Allmänt

Det finns långtgående planer på att bygga en pontonbro från Södra badet rakt över Ådran fram till Bruketbadet. Denna bro kommer att ge oss boende ännu mer tillträde till sjön vilket förhoppningsvis kommer att innebära mer aktiviteter. Bland annat kan de som promenerar kunna "gena" och ta en kortare promenad men ändå vara i kontakt med vattnet, båtarna som ligger förtöjda vid bryggor och badplatser kan förtöjas mitt-i-sjön, personliga bastuflottar kan också förtöjas för en månadskostnad, fler fiskekort kommer att säljas då även boende utan båt kan ta sig ut mitt-i-sjön. Bygget av bron kommer att ske med hjälp av volontärer, både proffs och amatörer, materialet (som redan har blivit godkänt att ha i sjön) kommer till största delen från ett bygge i närheten. Detta är ett projekt i samarbete med våra tre föreningar och skisser samt all information kommer att redovisas på vägföreningens årsmöte som äger rum på Klockargården måndagen den 4 april.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela