ugglaniadran

Kräftor

Publicerad 2009-08-29 18:42:46 i Allmänt

Hur gick det med Kräftfisket, fick Ni några kräftor? Själv har jag inte fiskat så jag hoppas på att mina grannar har fått massor.

Inbrottsligor

Publicerad 2009-08-24 17:20:39 i Allmänt

I dagens Metro finns en oroande artikel med rubrik "Inbrottsligorna som misshandlar". Artikeln informerar om att inbrottstjuvar inte låter sig skrämmas i väg av att någon är hemma samt att ett flertal inbrott har en våldsam utgång. Det handlar om yrkeskriminella som upptäckt att bostadsinbrott är mer lönsamt och mindre riskfyllt än exempelvis rån. Enligt Claes Ursing, brottförebyggare vid polisen i Nacka, är småföretagare i förorterna de vanligaste offren: De förvarar ofta dagskassor hemma, vilket tjuvarna vet om. I år har det under juni och juli varit cirka 20% fler bostadsinbrott än i fjol. Jag hoppas att vi kan få igång projektet Grannsamverkan så fort som möjligt och att det blir representanter från hela området. Vi har nolltolerans när det gäller inbrott och skadegörelse.

Gula kiosken igen

Publicerad 2009-08-23 14:39:01 i Allmänt

Finns det fortfarande ingen som vet vad det ska bli i gula kiosken f.d Mellansjökiosken? Det har jobbats hela sommaren och nu är det ett fint hus med mycket fönster som står där, men fortfarande ingen information. Är det bara jag som är nyfiken?

Hur många måste man vara

Publicerad 2009-08-23 14:35:44 i Allmänt

Finns det någon undre gräns om hur många/få personer som kan rösta/besluta på ett möte? Anledningen till att jag tar upp det är att uppslutningen till tomtägareföreningens möten tyvärr blir allt mindre och mindre besökta. Vi är så många betalande medlemmar men så få som kommer, varför är man överhuvudtaget med i föreningen om man inte ens kan komma på de få möten som anordnas? Det här innebär att det är samma människor varje gång som blir informerade och som därefter tar ett beslut (tex. årsavgiften). Det känns inte rätt att 30-40 personer (som oftast tycker lika)ska besluta för oss alla. Så till nästa gång kom och ta en fika och säg vad DU tycker.

sitter och väntar

Publicerad 2009-08-20 09:00:41 i Allmänt

Just nu sitter jag liksom många andrar och väntar, väntar på mannen som kryper in i skorstenar. Nej inte jultomten utan sotaren! Inte många veckor kvar innan man måste börja elda och värma upp huset.

Vilken skillnad

Publicerad 2009-08-19 11:01:25 i Allmänt

När man går runt Ådrasjön så kan man inte låta bli att fundera på de stora skillnader som finns mellan Årtorpssidan/Ådravägssidan. På ena sidan promenerar man på en liten grusväg och möter en enstaka bil, på andra sidan är det Formel 1 där man ibland nästan får hoppa ner i diket. På ena sidan är det lugnt och tyst med naturskyddad mark, på andra sidan en massa oljud från olika verksamheter. På ena sidan grönt och lummigt, på andra sidan om inte  kalhyggen så i alla fall "öppna landskap".  På ena sidan knappt några aktiva, på andra sidan om inte alla så de flesta aktiva inom våra föreningar. Fler skillnader?

Höstmöte

Publicerad 2009-08-19 10:44:10 i Allmänt

Nu på lördag är det tomtägareföreningens höstmöte kl. 10.00 vid festplatsen. Kom och lyssna och fråga och ta en fika, förra året fanns det massor av gott fikabröd (och reflexer). Det kommer en gästtalare från Södertörnspolisen som ska informera om grannsamverkan i Ådran.  En upprepning från förra året då dåvarande vice ordförande höll ett väldigt informativt tal, som tyvärr inte fick något gehör från oss boende. Kanske blir det mer aktivitet i år efter den inbrottsvåg som vi hade i området under vintern/våren då många drabbades. En annan gästtalare ska berätta om att hålla våra grönområden öppna, det ska bli intreesant att höra vad det innebär.

kommentarer igen

Publicerad 2009-08-19 10:30:09 i Allmänt

Det har kommit in många kommentarer gällande slyröjning mm. Att röjning bör ske längst med Ådravägen är vi väl alla överens om, nu har man inte en chans att upptäcka eventuella djur eller barn. Då inget har gjorts under hela sommaren tvivlar jag på att något händer nu, förmodligen får allt vissna ner. När det gäller upphöjning av tomt som det också kommit kommentarer om undrar jag var den tomten är.

Alces alces

Publicerad 2009-08-13 16:03:37 i Allmänt

det största nu levande hjortdjuret dvs. älgen var på besök i går kväll. Enligt uppslagsboken äter den lövsly, tallskott, gräs och örter (även odlade växter). Till det tycker jag att  man måste lägga till äppelträd, ja alla typer av fruktträd, för de  som jag har på min tomt har verkligen blivit "klippta". Mankhöjden blir upp till 2 meter (oj vad bilen såg liten ut) och vikten 300-500 kg. Mäktiga djur, verkligen spännande att ha dom så nära inpå husknuten.

Fotografier

Publicerad 2009-08-12 20:50:26 i Allmänt

Hej Britt, tack för Din kommentar. Håller med Dig att bilderna i Ådrabladet var väldigt dåliga den här gången. Kanske var det här den sista tidningen i pappersformat. Vad jag förstår (ingen information om detta i Ådrabladet) så har tomtägareföreningen en hemsida under uppbyggnad www.adran.info och då utgår jag ifrån att Ådrabladet kommer att finnas tillgängligt där, vilket förhoppningsvis kommer att innebära bättre bilder.

Honörsord

Publicerad 2009-08-12 20:37:32 i Allmänt

Hur många gånger har tomtägareföreningen rabblat honörsorden grannsämja, kommunikation och information?  För mig betyder de orden att vi ska prata med våra grannar  och visa hänsyn samt att vi medlemmar ska informeras  av våra styrelser  innan något sker!  Jahaja, hur ligger det nu verkligen till med avverkningen av sly mm. på Ådravägen/Sandtäppevägen? Av en händelse så bor vägtillsynsmannen som setts vid avverkningen i närheten, bara en tillfällighet eller?

Tack

Publicerad 2009-08-12 20:09:54 i Allmänt

för kommentarerna som kommer in, full fart, riktigt roligt. Vill bara upplysa om att det tar ett tag innan kommentarerna kommer in på bloggen, så om Du inte ser Din kommentar på en gång så publiceras den efter en liten stund, fortsätt att skriva, fundera och tycka!

Avverkning av sly mm

Publicerad 2009-08-11 18:32:22 i Allmänt

Anonym undrar i kommentarer under min blogg "Telefonlista" om ett rykte. Jag vet ingenting om just den avverkningen
men det finns det andra som gör, frågan är bara om de läser min blogg!? Tack för Ditt beröm, det var roligt :-D

Jag tänkte fel

Publicerad 2009-08-11 18:19:46 i Allmänt

i min blogg "Telefonlista". Efter att ha läst kommentarerna håller jag  absolut med om att listor ska sättas upp på anslagstavlorna med namn, kontaktinfo samt ansvarsområde.  Det ska vara lätt för alla boende i området , oavsett om man är medlem eller inte, att kontakata föreningarnas styrelser.

Eldningsvecka

Publicerad 2009-08-11 18:11:08 i Allmänt

Du som undrade på en av kommentarerna (Eld) när det är eldningsvecka i höst, kan jag meddela att i Huddinge kommun får man elda trädgårdsavfall v.16 och v.42. Detta och mycket mer intressant kan man läsa på Södertörns brandförsvarsförbund www.sbff.se

Nej inte nu igen

Publicerad 2009-08-06 23:22:31 i Allmänt

Precis när insändarna i Mitt i Huddinge har ebbat ut angående rådjur så dyker det upp igen i form av en artikel i Ådrabladet! Här ska bössan fram och här ska det skjutas rådjur av den anledningen att de är en plåga för många trädgårdsägare. Hade det varit människoätande djur så förstår jag jakten men blommor, jösses flytta till stan så slipper ni hetsa upp er och skriva på namninsamlingar för att få till en avskjutning av stammen.

Ekonomi

Publicerad 2009-08-06 23:07:51 i Allmänt

Kassören informerar om att ekonomin är god inom tomtägareföreningen. Vad är det då som motiverar en oförändrad årsavgift på 300 kronor för 2010?

Korkek

Publicerad 2009-08-06 22:55:12 i Allmänt

Under mina promenader har jag hittat en Korkek växande nära sjön. Enligt Wikipedia växer Korkek runt Medelhavsområdet ,så bara det att den nu har etablerat sig i vårt område är speciellt, men det absolut speciella är att korken ej sitter i barken som den brukar göra utan på denna ek "blommar" korken som ja, korkar!

Information om vår närmiljö

Publicerad 2009-08-06 22:34:35 i Allmänt

Vilken bra och informativ artikel Du har skrivit (i Ådrabladet) om vår omedelbara närmiljö i norr, skogen mellan Ådran och Gladö, Johan Lind! Dina åsikter/krav är helt rätt och jag hoppas att Du plockas upp av någon av våra 2 föreningar, om inte, får Du starta en egen liten arbetsgrupp. Jag hjälper gärna till.

Telefonlista

Publicerad 2009-08-06 22:23:20 i Allmänt

Jättebra telefonlista på sidan 27 i Ådrabladet! Inte behövs någon lista på anslagstavlorna, den här duger gott för oss medlemmar.

Är Du kvinna?

Publicerad 2009-08-06 22:16:00 i Allmänt

Ja i så fall är Du enligt tomtägareföreningen inte så intressant till de 3 vakanser som finns inom styrelsen. Styrelsen behöver helst kompletteras med män från Årtorpssidan!  Jaha där försvann minst 50% av de boende i Ådran. Hur tänker styrelsen,  är det inte viktigare med eldsjälar (Ådrabladet sid. 25) än köns- och områdesfördelning?

Ådraprofilerna

Publicerad 2009-08-06 22:01:22 i Allmänt

Artikeln om Ådraprofilerna i senase Ådrabladet saknade intressant information. Hur kan man skriva att en hemsida har över 78 000 besökare världen över utan att uppge vad den handlar om eller hemsidans adress. Det är ju självklart att man blir väldigt nyfiken efter att ha läst artikeln. Varför får vi inte veta mer?

Skottlossning

Publicerad 2009-08-01 10:58:58 i Allmänt

Har tidigare bloggat om de skott som jag ibland hör under natten/tidig morgon. Jag har nu hittat Huddinge jaktvårdsförening www.hjvf.se/index.htm och på deras hemsida finns det information om de tider som det är skottlossningsförbud, vilket betyder att det jag hör i alla fall inte kommer från jaktföreningen. Då blir min fråga, vad händer i skogen runt omkring oss?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela