ugglaniadran

Pimpelfiske

Publicerad 2011-02-24 16:44:30 i Allmänt

Snart är det dags för det årliga pimpelfisket. I år finns det förmodlingen ingen som är orolig över svag eller obefintlig is. Dagens fundering är hur tjock är egentligen isen och hur mycket tyngd klarar is med den tjockleken av?

kan vitt bli grönt

Publicerad 2011-02-23 10:44:56 i Allmänt

Hittade en del sommarbilder över Ådran på internet och kan inte låta bli att fundera på om det någonsin kommer att bli så här grönt och skönt igen. Man har sina tvivel när man tittar ut just nu.

Ugglan

Publicerad 2011-02-22 16:30:10 i Allmänt

Jag har med förundran (och med ett leende på näbben) läst kommentarerna där några tror sig veta var Ugglan bor.
Jag vill härmed informera Er om att Ni har så fel, och varför just den här familjen blir utpekad på grund av
oskottad tomt och granhäck är för mig ett stort frågetecken. Nej, Ni måste höja blickarna åt ett annat håll, kanske är jag närmare än Ni tror.
Det är dock positivt att veta att Grannsamverkan fungerar så bra, inte alla givetvis, men några verkar ha full kontroll
på vad som händer/inte händer i vårt område och det känns tryggt.
Ho, Ho, Ho

Istid

Publicerad 2011-02-21 15:03:03 i Allmänt

Lördag 26 februari är det isskulpturfestival på Sjödalstorget. Sex lag från Huddinge Konstnärsklubb skulpterar i isblock. Bilden är på förra årets vinnare "Ekorre".

Fel datum

Publicerad 2011-02-20 16:18:45 i Allmänt

Du som har tänkt närvara på tomtägareföreningens årsmöte var medveten om att det datum som står inskrivet i den fina jubileumskalendern är felaktig! Årsmötet kommer att hållas på Sågen Gård söndagen den 6/3 klockan 15:00.
Jag tycker att det är ett bra initiativ att vi gynnar lokala näringsidkare för detta och håller oss inom Ådran vilket förhoppningsvis medför att det kommer fler medlemmar, en söndagspromenad till Sågen Gård mår alla bra av!

709 och Ådravägen

Publicerad 2011-02-20 15:56:46 i Allmänt

Det var tråkigt att höra om olyckan på Ådravägen i förra veckan där buss 709 var inblandad. Vad jag förstår så blev det inga personliga skador men det hindrar mig inte att fundera på varför dessa olyckor händer alldeles för ofta på vår lilla väg. Vädret kan vi inte göra något åt men vi kan sänka hastigheten, ja jag vet att jag har tjatat om det här tidigare, men jag är av den uppfattningen att kör vi alla lugnt och rättar hastigheten efter väglaget så blir risken så mycket mindre när det gäller olyckor. Det intressanta är att det är vissa boende inom Ådran som kör som om elden är lös, och utan att på något sätt vara enkelspårig eller att det är vetenskapligt bevisat så är det oftast förare av bilar storlek större som verkar ha problem att köra långsamt.
Enligt Ådrans officiella hemsida beslutade SL att stoppa buss 709 att trafikera Ådran på grund av det hala väglaget och olycksrisken fram till den 28/2. Vägföreningen har nu träffat representanter från SL som har provkört bussträckan på Ådravägen och det har bestämts att vägen ska hyvlas och breddas på vissa ställen. Enligt hemsidan och SLs störningsinformation har turerna nu återupptagits.
För många är buss 709 en livlina och det skulle vara katastrofalt om den inte trafikerade Ådran.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela