ugglaniadran

Allsång på Skansen

Publicerad 2009-06-30 10:09:55 i Allmänt

Liksom många andra tycker jag om Allsång på Skansen (Lotta i Göteborg är inte alls lika bra), i kväll tar jag ut TVn och sitter utomhus, alldeles för varmt inne. Ta ut TVn Du också så blir det ett litet mini Skansen men utan trängsel! Efter att ha sjungit i en timma visas Murder in Midsomer = Svensk sommar något man inte får missa. Om jag inte har helt fel så tror jag att SVT2 börjar med sina Hitchkockfilmer senare på kvällen.

Middag

Publicerad 2009-06-30 10:01:32 i Allmänt

Vad ska man äta i denna värme? Varm mat är inte att tänka på, varken att laga till eller att äta, så då blir det lätt en sallad men det tröttnar man ganska fort på, eller hur?! Så den viktiga frågan är, vad äter man förutom sallad, kom med tips!

Kommentarer

Publicerad 2009-06-29 13:49:23 i Allmänt

Det är alltid kul med kommentarer, både för mig som skriver och för Er som läser det jag skriver. Att skriva en kommentar är lätt, Du bara klickar på ordet "kommentarer" och skriver sedan ett inlägg. Gör det nu!

Vilket väder!

Publicerad 2009-06-25 21:29:18 i Allmänt

Lyckliga alla Ni som har prickat in semester dessa underbara sommardagar! Härligt med alla solbadare runt sjön. Har precis sett vädret på TV som informerade om att vädret ska bli lika fint nästa vecka också!

Midsommar

Publicerad 2009-06-24 12:58:52 i Allmänt

Vädret var kanske inte det bästa, stora mörka moln och lite regnskvättar men det hindrade inte folk att fira midsommar vid vår festplats! Det var välbesökt, kändes som fler besökare än förra året. Vi som var där fick dansa runt den nya midsommarstången som var så fin, full rulle överallt. Stort TACK till PudelEva och Dina medhjälpare, vad vore midsommar utan Er?! Du som inte vann något på lotterierna, jag förstår din besvikelse då det var många fina priser, men det var dumt av dig att slänga alla lotter i diket på Ådravägen det såg inte snyggt ut (och det var bara några meter till en soptunna), skärpning!

Varmare klimat gynnar råttor och kackelackor

Publicerad 2009-06-09 16:59:13 i Allmänt

Djur bär på smitta * Råttor: Bär på flera sjukdomar, som kan skada människor. Orsakar stora materiella skador. * Duvor: Spillningen innehåller mängder av sjukdomsframkallande bakterier. * Räv: Kan ha bandmask som gynnas av klimatförändringen. Äggen sprids med rävurin till bland annat bär och fallfrukt och kan ge svåra leverskador. Källa:Anticimex

Oj vad det är livat i holkarna!

Publicerad 2009-06-09 16:45:34 i Allmänt

Nu är det full fart i holkarna. Nästan alla fågelholkar har fått gäster som nu har fått ungar. Det är så härligt att höra kvittret och se mammafågel och pappafågel flyga in och ut ur holken med mat. Vilken härlig årstid!

Ådran har fått en hemsida

Publicerad 2009-06-09 16:41:38 i Allmänt

Ådran har fått en egen hemsida. Den byggs i privat regi av en boende här i Ådran. Besök gärna www.adran.se och ge Dina synpunkter och kom med idéer. Här finns en chans att snabbt komma i kontakt och informera om vad som händer och sker. Borde vara rätt forum för tex. Grannsamverkan. Vore också toppen om våra föreningar i området använder hemsidan för att informera samt att man har möjlighet att bland annat ladda ner Ådrabladet, det skulle spara mycket papper och förmodligen även en hel del pengar.

Midsommar

Publicerad 2009-06-09 16:30:17 i Allmänt

Snart är det dags för Midsommarfest på festplatsen! Såg att affischerna har kommit upp på anslagstavlorna. Vill man vara med och pynta midsommarstången ska man vara där vid 10-tiden och gärna ha med sig blommor. Midsommarstången reses klockan 13 och så håller man på till 15. Vad jag förstår så ska det vara halvdåligt väder fram till i alla fall början av nästa vecka, vilket betyder att det hinner regna av sig till Midsommarafton! Förra året var det perfekt väder och jättetrevlig stämning, en eloge till PudelEva och hennes medhjälpare för att Ni är så duktiga och fixar och donar så bra år efter år

4 månader

Publicerad 2009-06-01 23:36:40 i Allmänt

Jag har skrivit min blogg i exakt 4 månader, startade den 2 februari. Började till stor del för att jag tycker om att skriva och så var jag givetvis väldigt nyfiken på hur det var att komma in i "bloggvärlden". I början var det familj, några få utvalda vänner samt mina närmaste grannar som tog sig tid att läsa mina funderingar. Nu vill jag glatt meddela att jag når ut till många, många fler av Er. När jag tittar på statistiken så har jag nu betydligt fler "unika besökare" som det så vackert kallas! Jätteroligt! Det har också börjat komma in kommentarer vilket är ännu roligare. Tack för det.

Rovfåglar

Publicerad 2009-06-01 23:20:25 i Allmänt

I dag när jag var ute på min dagliga promenad svävade det en stor vacker fågel ovanför mig. Tyvärr är jag väldigt dålig på att identifiera fåglar och har en gemensam benämning för dessa stora fåglar, nämligen örn! Är det örn som finns runt omkring oss eller är det en annan rovfågel? Hoppas att någon som kan det här med fåglar hör av sig. Oavsett art så är den otroligt mäktig och det är ett nöje att se den glida fram. Vackert!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela