ugglaniadran

Kommentarer

Publicerad 2009-04-30 16:57:52 i Allmänt

Du som skrev 4 kommentarer för två dagar sedan verkar veta mycket om sand:-) Kul att Du hör av Dig och rätar ut mina frågetecken, fortsätt med det! Att Du skriver anonymt måste betyda att Du är lika blyg som jag!

Hur mycket vatten kan man ta?

Publicerad 2009-04-27 09:23:09 i Allmänt

När man går runt Ådran så ser man att det finns väldigt många vattenledningar från Ådran till tomtägare, på flera ställen är det så avancerat att det finns både "pumphus" och skyltning.  Visst, det är ett bra sätt att vattna sin trädgård på och slippa få sin egen brunn tom, men hur mycket orkar Ådran med? Jag har för mig att jag någonstans har läst att man faktiskt behöver tillstånd för att ta vatten ur ett vattendrag, undrar om det inte var Länsstyrelsen som man ska kontakta. Är det någon som vet?

Vem skjuter?

Publicerad 2009-04-27 09:07:51 i Allmänt

Nu har det hänt igen. Söndag morgon klockan halv 6 vaknade jag av (pistol?)skott igen! Vad är det som händer? Vem eller vilka är ute i naturen och skjuter, det här var inte första gången men extra mycket. Jag tycker att det här är obehagligt.

Mögel

Publicerad 2009-04-25 17:14:03 i Allmänt

Vi har väl alla mer eller mindre problem med mögel. Folksam har testat olika medel för mögeltvätt och jämfört med Yes diskmedel. Testet visar att diskmedlet är lika bra eller bättre än många specialmedel för mögeltvätt. Det är dessutom både milt och miljövänligt. Det medel som fick allra bäst resultat är Svanenmärkta Biokleen Alg & Mögeltvätt. Men inte ens det medlet ger ett långvarigt skydd mot mögel. Redan efter ett år finns antydan till mögel även med det medlet.

Medelhavsvärme

Publicerad 2009-04-24 09:21:14 i Allmänt

Det är redan 10 grader varmt och på radion sa dom att det ska bli 20 grader i dag! Den här helgen blir det säkert full aktivitet i vårt område. Har Du inte invigt grillen än så är det dags nu, och sen måste Du göra ett besök hos någon handelsträdgård och handla växter (brukar alltid bli mer än vad man tänkt sig), städa klart i trädgården, fram med trädgårdsmöblerna, olja in trädäcket om Du har något, måla huset och bjuda in grannen på en kaffe!

Anonym

Publicerad 2009-04-23 18:43:34 i Allmänt

Även om man bara känner igen någon på utseendet så bildar man sig för det mesta en (felaktig) uppfattning om den personen. Jag har precis kört igång min blogg och vill att Du som läser den ska göra det utan någon förutfattad mening , varken om mig eller om det jag skriver, därför är jag, nu i början i alla fall, anonym.
Det är mycket möjligt att Ugglan "kommer ur skogen" men inte inom den närmaste framtiden.

Hundförbud

Publicerad 2009-04-23 08:36:03 i Allmänt

 Vid södra badet sitter den här skylten uppsatt. Vem eller vilka är det som har satt upp den? Är det någon av våra föreningar eller en privatperson? Jag vill inte ha några lösspringande hundar i området och absolut inte på badplatserna,  men undrar om det verkligen är juridiskt korrekt med hundförbud. Någon som vet?

Borrligan

Publicerad 2009-04-22 22:01:30 i Allmänt

I Mitt i Huddinge 21 april finns en artikel om "Borrligan" som tar sig in när villaägarna sover. Villainbrotten ökar kraftigt i länet och tjuvarna blir allt fräckare. Nu härjar en liga som borrar sig in i hus medan husägarna är hemma. Senaste tiden har "borrligan" härjat i länets norra kommuner.
Så skyddar du dig
innan tjuven kommer:
Byt ut de vanliga hasparna på fönstren mot fönsterlås
Sätt lås på altandörren
Sätt upp en säkerhetskedja
Installera larm som kan larma delar av huset, till exempel undervåningen
Öppnar man aldrig ett fönster kan man skruva ihop det
Om tjuvarna redan är i huset:
Ring polisen
Observera tjuvarna, hur de ser ut och vilken bil de har

Källa:Norrortspolisen

Bussrondellhund

Publicerad 2009-04-22 08:34:32 i Allmänt

Den här jycken ligger ofta och slöar på stenen. Om Du går förbi och så är fallet kan Du väl hjälpa den upp på benen igen.

Jag har funderat.....

Publicerad 2009-04-21 16:16:28 i Allmänt

Är jag för kritisk, har jag kanske för stora krav på andra, vill jag ha förändringar fortare än det går? Ja, så har mina funderingar varit de sista veckorna. Anledningen är att jag varje dag vid brevlådan ser den inaktuella kontaktlistan för tomtägareföreningen där Juhani fortfarande är sekreterare, det känns inte bra. Nu måste styrelsen vakna upp och ta sitt ansvar, det finns ju en friherre i styrelsen, de brukar ha gott om tid.

Lite anteckningar

Publicerad 2009-04-21 10:28:21 i Allmänt

En förening är aldrig starkare än vad medlemmarna gör den till


Vägföreningens årsmöte var som redan skrivet välbesökt. Den viktigaste frågan var givetvis våra vägar. Benny S informerade om vilka vägar som ska repareras i år. En diskussion om garantijobb, hållagning, dikesrensning mm.  Enklare och billigare att sänka hastigheten än att kräva fina vägar, en ansökan om 30 har skickats till Huddinge kommun. Uppdrag till styrelsen att se på kostnad att "bygga nya vägar"
Styrelsen fick en fråga under arvode till styrelse och revisorer  om de anser sig underbetalda vilket var nej, de ska dock kontrollera hur arvoden är i liknande föreningar.
Avgiften för vägavgift är oförändrad och sista betalningsdag är 31 maj.
Leif W omvaldes till ordförande i 1 år, till ny sekreterare valdes Gunilla L, ny vägtillsyningsman Mats O.
Vidja togs upp med de höga kostnader som varje fastighetsägare kommer att få betala till kommunen när det gäller vägbyggen inom området. Tydligen kan man bygga upp till 90 kvadrat innan man hamnar inom stadsplanering. Vi bör vara försiktiga med krav så att vi inte hamnar i samma situation som de boende i Vidja.
Lite prat om Bävern, hur många är dom egentligen i boet? Vill vi ha Bävern i vårt område? De flesta vill det.  Boet är fridlyst men inte Bävern.
Bengt N informerade om att vi alla har ett ansvar för vägarna och att vi juridiskt har mycket större skyldigheter än vad vi kanske vet.
"Pudel Eva" informerade om att tomtägarföreningens sekreterare Juhani har avlidit vilket verkade vara en sorglig nyhet för de flesta.
Mötet avslutades med att Benny S och Björn L avtackades med blommor.

Det officiella protokollet kommer att hållas tillgängligt på vanlig plats, anslagstavlorna i området.

Vid pennan Ugglan i Ådran

kall natt

Publicerad 2009-04-21 07:40:31 i Allmänt

Oj, det har varit kallt i natt, det ser jag på mina stackars påskliljor som hänger oroväckande i sina krukor. Enligt vädret på radion har Tullinge haft -8! Tyvärr var det nog mycket som frös bort i natt.

Fornborgen Mariaberget

Publicerad 2009-04-20 15:23:22 i Allmänt

Vet ni om att vi har en Fornborg i Ådran? Mellan Mariabergsslingan, Grävlingsstigen och Silverrävsstigen ligger borgen på ett högt och klippigt bergskrön. Naturen och utsikten är imponerande. Endast några murrester finns bevarade. Den förefaller inte vara byggd som en befästning. Kanske utgjorde borgen en helgad plats dit endast ett fåtal utvalda hade tillträde.

Årsmöte

Publicerad 2009-04-20 12:14:28 i Allmänt

Glöm inte bort att Ådrans Vägförening har årsmöte den 20 april kl. 19.00. Det är viktigt att närvara och själv bilda sig en uppfattning om vad som sägs och beslutas. När man får höra om det i andra eller tredje hand stämmer det oftast inte med verkligheten. Så gå dit, ta en fika, snacka med andra Ådrabor och var aktiv.

Monster

Publicerad 2009-04-19 19:58:11 i Allmänt

Det här monstret (som tillhör en lokal byggfirma) står uppställt vid södra badet. Den är ruskigt ful och kan vara en fara för alla barn som inte kan låta bli att klättra på den. Hur kommer det sig att detta monster står på badplatsen och varför gör den det.  Dags för byggbolaget att ta bort detta inför badsäsongen.

Rastplats

Publicerad 2009-04-19 19:37:54 i Allmänt

 Till Er som inte har sett den nya rastplatsen, här kommer en vårbild. Hoppas att den kommer att användas flitigt av oss Ådrabor.

Vem är ansvarig?

Publicerad 2009-04-15 18:44:14 i Allmänt

Vem inom tomtägareföreringen är ansvarig för att det är rätt information på föreningens kontaktlistor som är uppsatta i området? Jag blev bestört när jag såg att sekreterare för föreningen fortfarande är Juhani. Efter så många veckor skulle listorna vara utbytta för länge sedan! Skandal! Urdåligt! Skäms!

Badar redan?

Publicerad 2009-04-14 19:20:12 i Allmänt

Trodde inte mina ögon..........2 flickor i 12-14 årsåldern badade i Ådran! Inte länge, men dom var i länge nog.

Mota väck

Publicerad 2009-04-13 16:50:09 i Allmänt

Såg en annons där ett företag informerar om att de har kraftfulla lösningar att skrämma bort störande djur och skadedjur, allt från mygg till rådjur. Låter otroligt, titta själv på deras hemsida www.motavack.se . Då är det bara de värsta skadegörarna kvar att mota väck, nämligen inbrottstjuvarna!

Kommunikation

Publicerad 2009-04-13 16:40:29 i Allmänt

Ådrabladet är en bra och informationsrik tidning som alltid är intressant att läsa. Enda nackdelen är att den bara kommer ut två gånger per år vilket gör att det blir "gamla nyheter" och aldrig någon kommunikation mellan oss tomtägare/läsare. Jag efterlyser en hemsida för oss i Ådran där vi snabbt och lätt kan få, men också lämna information, varningar, tips mm. Där ska det också finnas en "Anslagstavla" med bytes/köpes/säljes/borttappat osv. Jag tror att det skulle fungera bra då det är ett smidigt sätt att kommunicera och helt kostnadsfritt! Vad tycker Du?

Grodvandring

Publicerad 2009-04-13 16:27:58 i Allmänt

Har Ni sett att grodorna har börjat röra på sig ner till Ådran? Det är en riskfylld vandring, att krossa vägarna för att komma till sjön, ännu ett djur som vi ska samsas med på vägarna.

Påsken är slut

Publicerad 2009-04-13 16:23:20 i Allmänt

Vilket härligt väder vi fick under hela Påskhelgen! Isen försvann på Ådran. Några eldade lite men allmänt tycker jag att det var väldigt tyst och lugnt förutom vid 23tiden på Påskafton då det var flera "pangar", förhoppningsvis var det smällare men det känns obehagligt när det pangar.

Påskafton

Publicerad 2009-04-11 17:17:42 i Allmänt

och nästan 20 grader varmt i skuggan! Perfekt väder att elda. Var ute redan vid nio och körde till ett, nu är trädgården städad och fin!

dödsfall

Publicerad 2009-04-09 08:00:33 i Allmänt

Tyvärr måste jag meddela att Tomtägareföreningens sekreterare Juhani Kivisaari har hastigt avlidit den 25 mars 2009.


För mer information gå till

http://www.agestatransport.com/kiwi.htm

Välkommen!

Publicerad 2009-04-08 11:35:02 i Allmänt

Efter mycket funderande samt lite påtryckningar från min lilla läsekrets har jag beslutat att ge mig ut i den stora bloggvärlden. Du som just nu läser det här, välkommen till ugglan i ådran. Tips, skvaller och kommentarer mottages tacksamt!

bovar

Publicerad 2009-04-08 11:30:03 i Allmänt

Ryktet går att polisen har fått tag på en inbrottsliga som bla. har härjat hos oss i Ådran, ligan kommer från Ryssland.

snö

Publicerad 2009-04-08 11:24:58 i Allmänt



Nu är all snö borta och trots att det fortfarande är april vill vi inte ha något aprilväder. Nu vill vi ha sopade vägar.

vårstädning

Publicerad 2009-04-08 11:19:12 i Allmänt



Nu är det dags att börja vårstäda i trädgården, det riktigt kliar i fingrarna. Visst är det vackert att stapla veden så här?!

Fiskmåsar

Publicerad 2009-04-05 10:02:02 i Allmänt

Isen har ännu inte försvunnit från Ådran och redan är det massor av skrikande bajsande Fiskmåsar som flyger omkring. Hur ska sommaren bli?

vass

Publicerad 2009-04-01 18:05:49 i Allmänt

För något år sedan, på höstmötet vid festplatsen diskuterades vassen. Vad jag förstår så har föreningen en vassmaskin (som man knappast kan sägas har använts flitigt). Hur som helst, en kille bland medlemmarna erbjöd sig att hjälpa till med detta. Vad hände, vart tog killen vägen? Ingenting har hänt, vassen växer helt vilt. Nu måste det börjas rensas, det är alldeles för mycket vass runt sjön. Detta jobb borde adderas till städdagen/dagarna. Hur blir det nu förresten, blir det en eller flera städdagar?

eldningsvecka

Publicerad 2009-04-01 17:52:09 i Allmänt

vecka 16 är det eldningsvecka. Hoppas det blir en fin vecka så vi alla kan elda utan problem och umgås lite med grannarna som liksom jag nu har vaknat och tagit sig ur vinteridet.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela