ugglaniadran

Recept

Publicerad 2009-07-25 21:32:32 i Allmänt

Ett recept på en god ugnsomelett med svampstuvning . Tid: 45 minuter 4 portioner Du behöver: Omelett: 1 ½ msk vetemjöl 6 dl mjölk 5 ägg 1 tsk salt Stuvad svamp: 200 g färska champinjoner eller kantareller 2-3 msk smör eller margarin 2 ½ msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde ½ tsk salt 1 tsk soja 1 krm vitpeppar Gör så här: Omelett: Smörj en ugnssäker form ca 20x30 cm. Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken. Låt koka upp och puttra några minuter. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt saltet. Häll smeten formen och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter tills omeletten börjar få lite färg. Gör under tiden svampstuvningen. Svampstuvning: Färsk svamp borstas, sköljs och skärs i bitar. Lägg svampen i en kastrull och sätt på medellåg värme. Låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fett och låt svampen steka till det knäpper i den och fettet klarnar, 5-10 minuter. Strö över mjöl över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka sedan på svag värme 10-15 minuter. Tillsätt salt, soja och peppar. Smaka av. När omeletten är klar häller man svampstuvningen över. Servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela